Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςEasyJet: Ανοίγει νωρίτερα την σεζόν στην Ρόδο – Πτήσεις από τις 11 Μαρτίου 2023
Καλοκαιρινή σεζόν

EasyJet: Ανοίγει νωρίτερα την σεζόν στην Ρόδο – Πτήσεις από τις 11 Μαρτίου 2023

EasyJet

Το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου από τις αρχές Μαρτίου αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό αποτέλεσμα στις διαχρονικές προσπάθειες για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η επανεκκίνηση της οποίας τοποθετείται πάντα γύρω από το Πάσχα των Καθολικών.

Φαίνεται ότι η επιμήκυνσή της τουριστικής περιόδου είναι ένα γεγονός για το νησί του Ηλίου. Συγκεκριμένα η τουριστική σεζόν στη Ρόδο θα «ανοίξει αυλαία» στις 11 Μαρτίου 2023, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Συγκεκριμένα η EasyJet αποφάσισε να ξεκινήσει από τις 11 Μαρτίου 2023 τις πτήσεις προς τη Ρόδο.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη έπειτα από τις επαφές που έγιναν και τις διαπραγματεύσεις που υπήρξαν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο (WTM) τον Νοέμβριο μεταξύ του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη και στελεχών της Δημοτικής Αρχής και του ΠΡΟΤΟΥΡ. Το ενδιαφέρον της Easy Jet είχε εκφραστεί έντονα στο Λονδίνο και ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο έπειτα από τις διαβουλεύσεις με τον κ. Καμπουράκη, οδηγώντας σε μία -ιστορικής σημασίας- απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η βρετανική τουριστική αγορά είναι από τις σημαντικότερες για το νησί, πρωτοστατώντας στις αφίξεις. Ενώ μετά την απόφαση της αεροπορικής αναμένεται να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο η παρουσία της. Μάλιστα είναι πολύ πιθανόν και άλλες αεροπορικές να ακολουθήσουν πολύ σύντομα το δρόμο της EasyJet.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι πτήσεις, θα γίνονται από τέσσερα διαφορετικά βρετανικά αεροδρόμια (Bristol, Manchester, London Luton, London Gatwick). Συγκεκριμένα υπάρχουν 18 προγραμματισμένες πτήσεις με συνολική χωρητικότητα 3.348 επιβατών.

«Η παρούσα θετική εξέλιξη μας γεμίζει αισιοδοξία για περισσότερες μελλοντικές ενέργειες του Οργανισμού μας στην ίδια κατεύθυνση και βέβαια τώρα πια όλοι αναλαμβάνουμε την ευθύνη να είμαστε έτοιμοι και υποδειγματικοί στις 11 Μαρτίου. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τον μαθητικό τουρισμό αλλά και άλλες ενέργειες του ΠΡΟΤΟΥΡ που βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο φιλοδοξούν να αναγάγουν τον Μάρτιο σε αμιγώς τουριστικό μήνα», δήλωσε ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Διονύσης Τσιλγκίρης.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024