Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕγκρίθηκε κονδύλι για τη δημιουργία νέου αερομεταφορέα στην Ελβετία

Εγκρίθηκε κονδύλι για τη δημιουργία νέου αερομεταφορέα στην Ελβετία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελβετικού τύπου οι ψηφοφόροι στο καντόνι της Ζυρίχης ενέκριναν την χορήγηση 203 εκατ. ευρώ ή 300 εκατ. Ελβετικών φράγκων με στόχο τη δημιουργία ενός νέου αερομεταφορέα. […]

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελβετικού τύπου οι ψηφοφόροι στο καντόνι της Ζυρίχης ενέκριναν την χορήγηση<...> 203 εκατ. ευρώ ή 300 εκατ. Ελβετικών φράγκων με στόχο τη δημιουργία ενός νέου αερομεταφορέα. Στο σχέδιο συμμετέχουν, εκτός από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση και διάφορες ιδιωτικές εταιρίες.

Το όνομα της νέας εταιρίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά το επιχειρηματικό της σχέδιο βασίζεται σε μια συμφωνία η οποία προβλέπει ότι η Crossair θα προσθέσει στο μικρό της στόλο που αποτελείται από αεροπλάνα κοντινών πτήσεων, τα 26 περιφερειακά αεροπλάνα της Swissair<.> όπως και τα υπόλοιπα 26 μακρινών πτήσεων της ίδιας εταιρίας. Μέχρι το Μάρτιο του 2002, το σχέδιο προβλέπει την απορρόφηση των δύο τρίτων των δραστηριοτήτων της Swissair. Την ερχόμενη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της Crossair<.> θα συνεδριάσει με στόχο την εύρεση ενός ονόματος για τον νέο αερομεταφορέα. Τα πιο πιθανά ονόματα είναι το Air Switzerland ή το Swiss Airlines. Το όνομα Swissair πιθανόν να αποφευχθεί ώστε να μην υπάρχουν απαιτήσεις από τους πιστωτές της Swissair.

Η πρόταση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με στόχο τη δημιουργία ενός πακέτου διάσωσης και την συμμετοχή άλλων τοπικών κυβερνήσεων για την συγκέντρωση των 4,26 δισ. φράγκων βρήκε σύμφωνο το 55,5% του εκλογικού σώματος του δημοψηφίσματος. Αυτή η απόφαση θα ενθαρρύνει και τους ψηφοφόρους άλλων καντονιών να υπερψηφίσουν το πακέτο διάσωσης του εθνικού αερομεταφορέα τους.

Επίσης, οι ψηφοφόροι της Ζυρίχης ήταν θετικοί κατά 67,6% στην χορήγηση 100 εκατ. φράγκων στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024