Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕπεκτείνεται η συνεργασία των Ολυμπιακών Αερογραμμών με την Εgyptair

Επεκτείνεται η συνεργασία των Ολυμπιακών Αερογραμμών με την Εgyptair

Εμπορική συμφωνία στρατηγικής σημασίας υπέγραψαν με την Εgyptair οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, επεκτείνοντας την επιτυχημένη και μακροχρόνια συνεργασία τους με τις Αιγυπτιακές Αερογραμμές. Η συμφωνία, που υπεγράφη στις 28 Ιανουαρίου, διευρύνει […]

Εμπορική συμφωνία στρατηγικής σημασίας υπέγραψαν με την Εgyptair οι Ολυμπιακές Αερογραμμές,<...> επεκτείνοντας την επιτυχημένη και μακροχρόνια συνεργασία τους με τις Αιγυπτιακές Αερογραμμές. Η συμφωνία, που υπεγράφη στις 28 Ιανουαρίου, διευρύνει αμοιβαία τον τομέα δραστηριότητας των δύο εταιριών τόσο εντός Ελλάδας και Αιγύπτου, όσο και εκτός των συνόρων των δύο χωρών (Βαλκάνια, Μέση και Aπω Ανατολή).

Το πρώτο σκέλος της συμφωνίας, που θα εφαρμοστεί από τις 29 Μαρτίου, επιτρέπει στις Ολυμπιακές Αερογραμμές να αναλάβουν την απευθείας σύνδεση της Αλεξάνδρειας με την Αθήνα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα στην Egyptair τη δυνατότητα να έχει στη διάθεσή της συγκεκριμένο αριθμό θέσεων σε κάθε πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

Από την πλευρά τους, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές αυξάνουν τη συχνότητα των πτήσεων από και προς Αλεξάνδρεια ως ακολούθως: από τις 29 Μαρτίου σε τρεις από δύο την εβδομάδα και από τις 19 Ιουνίου σε τέσσερις από τρεις την εβδομάδα.

Ακόμα, στο πλαίσιο της ίδιας εμπορικής συμφωνίας, οι δύο πλευρές εξετάζουν τη δυνατότητα πώλησης θέσεων της μιας εταιρίας σε πτήσεις της άλλης για όλα τα δρομολόγια των δύο εταιριών, που συνδέουν την Ελλάδα με την Αίγυπτο από την ερχόμενη χειμερινή περίοδο (2005 / 2006). Ανάλογα, προωθείται η επέκταση την συνεργασίας των δύο εταιριών:

Σε προορισμούς εσωτερικού των δυο χωρών, όπως Sharm El Sheikh, Hurghada, Luxor, Aswan για την Αίγυπτο και Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο για την Ελλάδα.

Σε προορισμούς του εξωτερικού δικτύου τους, όπως Τζέντα, Ναϊρόμπι, Χαρτούμ, Αντις Αμπέμπα, Βεγγάζη και Δαμασκό (προορισμοί Egyptair) και Κωνσταντινούπολη, Ρώμη, Μιλάνο και Λάρνακα (προορισμοί Ολυμπιακών Αερογραμμών).

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο κύκλος των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπεται να ολοκληρωθεί, αφού εξεταστεί η προοπτική συνεργασίας των δύο εταιριών στα Βαλκάνια, τον Περσικό Κόλπο και την Aπω Ανατολή. Η συμφωνία στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης από και προς τις δύο χώρες μέσω της πληρέστερης εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων του δικτύου των δύο εταιριών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024