Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕρώτηση ευρωβουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την Ολυμπιακή

Ερώτηση ευρωβουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την Ολυμπιακή

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το μέλλον της Ολυμπιακής κατέθεσαν προχτές, Τρίτη 28 Μαρτίου 2006, οι ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ.κ. Νίκος Σηφουνάκης και Κατερίνα Μπατζελή

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το μέλλον της Ολυμπιακής κατέθεσαν προχτές, Τρίτη 28 Μαρτίου 2006, οι ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,<...>κ.κ. Νίκος Σηφουνάκης και Κατερίνα Μπατζελή.

Με την ερώτησή τους, οι δύο ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζητούν να ενημερωθούν από τον αρμόδιο επίτροπο, κ. Barrot σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαδικασίες, επαφές και διεργασίες για το μέλλον της Ολυμπιακής, δεδομένου ότι έχουν περάσει μήνες από την ψήφιση νόμου σχετικά με το μέλλον της εταιρίας και τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης περί εύρεσης λύσης στο θέμα, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται μέχρι σήμερα ο τρόπος επίλυσής του.

Παράλληλα, ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τους ενημερώσει αν και κατά πόσο η όποια τελικά εξέλιξη για το παραπάνω θέμα θα συνδυαστεί με την απόφαση του Πρωτοδικείου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων σχετικά με την εκκρεμούσα από το 2003 προσφυγή της Ολυμπιακής.

Τέλος, οι δύο ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τους γνωστοποιήσει τη θέση της ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διαμορφωθεί ένα νέο σχήμα που θα διασφαλίζει:

  • Την παροχή υπηρεσιών γενικού οικονομικού συμφέροντος για τους κατοίκους των ορεινών και νησιωτικών περιοχών,
  • την διατήρηση των θέσεων απασχόλησης στην εταιρία,

  • τον υγιή εσωτερικό ανταγωνισμό με την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών και προσβάσιμων σε όλους τους πολίτες.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της γραπτής ερώτησης:

“Τους τελευταίους μήνες η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την αποπληρωμή των κρατικών ενισχύσεων προς τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, τις οποίες η Επιτροπή έχει χαρακτηρίσει ως παράνομες, αλλά και την ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρίας. Πρόσφατα μάλιστα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης επισκέφθηκαν τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής προκειμένου να παρουσιάσουν εκ νέου σχέδιο πρόταση για το μέλλον των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

Δεδομένου ότι έχουν περάσει μήνες από την ψήφιση νόμου σχετικά με το μέλλον της εταιρίας και τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης περί εύρεσης λύσης στο θέμα, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται μέχρι σήμερα ο τρόπος επίλυσής του, επικρατεί κλίμα αβεβαιότητας και αμηχανίας, το οποίο βλάπτει την επιχείρηση, αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτή.


  1. Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαδικασίες, επαφές και διεργασίες για το μέλλον της Ολυμπιακής;
  2. Κατά πόσο η όποια τελικά εξέλιξη θα συνδυαστεί με την απόφαση του Πρωτοδικείου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων σχετικά με την εκκρεμούσα από το 2003 προσφυγή της Ολυμπιακής σχετικά με το παραπάνω θέμα; Γνωρίζει η Επιτροπή πότε αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση αυτή;
  3. Πότε και με ποιο τρόπο πιστεύει η Επιτροπή ότι μπορεί να διαμορφωθεί ένα νέο σχήμα που θα διασφαλίζει:
    • την παροχή υπηρεσιών γενικού οικονομικού συμφέροντος από μια επιχείρηση, η οποία θα πρέπει να ανταποκρίνεται και στις ανάγκες των κατοίκων των ορεινών και νησιωτικών περιοχών,

    • την διατήρηση των θέσεων απασχόλησης στην εταιρία,

    • τον υγιή εσωτερικό ανταγωνισμό με την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών και προσβάσιμων σε όλους τους πολίτες;

    • Στα πλαίσια της έγκυρης ενημέρωσης για ένα θέμα εθνικής σημασίας θεωρείται απαραίτητη η γνωστοποίηση των θέσεων της Επιτροπής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024