Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςH CSA θα γίνει το πέμπτο μέλος της συμμαχίας SkyTeam

H CSA θα γίνει το πέμπτο μέλος της συμμαχίας SkyTeam

Η αεροπορική συμμαχία SkyTeam ήδη κάλεσε επίσημα την αεροπορική εταιρία της Τσεχίας CSA, να γίνει το πέμπτο μέλος της, από τις αρχές του νέου χρόνου. Η συμμαχία SkyTeam αποτελείται από […]

Η αεροπορική συμμαχία SkyTeam<.> ήδη κάλεσε επίσημα την αεροπορική εταιρία της Τσεχίας CSA<.>, να γίνει το πέμπτο μέλος της, από<...> τις αρχές του νέου χρόνου. Η συμμαχία SkyTeam αποτελείται από την Delta, την Air France, την Korean Air, και την Aeromexico.

Στόχος της CSA είναι η ενδυνάμωση της στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα στην Πράγα. Με γνώμονα αυτό το στόχο η SkyTeam είχε να διαλέξει σαν νέο της μέλος μεταξύ της CSA και της Malev, ιδίως μετά την συμμετοχή της Austrian Airlines στην Star Alliance.

Ο πρόεδρος της Air France κ. Jean-Cyril Spinetta δήλωσε ότι η εταιρία του σκοπεύει να αγοράσει μετοχές της CSA το 2002, χρονολογία όπου αναμένεται να γίνει η μερική ιδιωτικοποίηση της CSA. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι η Air France ήταν σε συνομιλίες με την Alitalia με στόχο την συμμετοχή της δεύτερης στην συμμαχία SkyTeam.

Η ημερομηνία ένταξης της CSA στη συμμαχία προβλέπεται να είναι η 26η Μαρτίου του 2001, όταν η Delta θα ξεκινήσει καθημερινές πτήσεις με κοινό κωδικό με την CSA προς το αεροδρόμιο Kennedy της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, η CSA θα συνεχίσει τις πτήσεις με κοινό κωδικό με την Continental αλλά πετώντας μόνο 3 φορές την εβδομάδα στο Newark.

Σύμφωνα με το πρόεδρος της CSA κ. Miroslav Kula, η CSA έχει σοβαρό ενδιαφέρον να διατηρήσει μερικές από τις συνδέσεις της μέσω του Newark, ιδιαίτερα προς το Σικάγο, λόγω της μεγάλης τσέχικης παροικίας που υπάρχει εκεί. Επίσης, από την 1η Απριλίου του 2001, η CSA θα συνδέει την Λυών, δεύτερο κομβικό αεροδρόμιο της Air France, με την Πράγα, και θα συνεχίσει τις πτήσεις με κοινούς κωδικούς με την Lufthansa.

Η CSA σημειώνει τα τελευταία χρόνια σημαντικές ανόδους. Τους πρώτους 7 μήνες του 2000, ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 22% σε σχέση με το 1999, αλλά σύμφωνα με τον κ. Kula, η σύγκριση δεν είναι αντιπροσωπευτική μιας και το 1999 υπήρξε η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο που αλλοιώνει τους αριθμούς. Ο κ. Kula αναμένει η αύξηση την επόμενη χρονιά να είναι της τάξεως του 13-15%, και όπως δήλωσε σκοπεύει να μεταμορφώσει το αεροδρόμιο της Πράγας, σε κομβικό αεροδρόμιο για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Ο δείκτης πληρότητας (load factor) της CSA είναι 70%, και σύμφωνα με τα μελλοντικά της σχέδια θα παραγγείλει στην αρχή της επόμενης χρονιάς αεροπλάνα 70 θέσεων, όπως και Airbus Α310 για τις μακρινές της πτήσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024