Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Air China ξεκίνησε την πτήση Αθήνα – Σανγκάη
Αεροπορικές εταιρείες

Η Air China ξεκίνησε την πτήση Αθήνα – Σανγκάη

  • Από αριστερά ο Fan Heyun, General Manager Greece, Air China, η κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο Εξοχότατος Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Xiao Junzheng, και η Li Ying, Counsellor, Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα
  • Ο Fan Heyun, General Manager Greece της Air China,
  • Η κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
  • Ο Εξοχότατος Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Xiao Junzheng.

Δύο απευθείας πτήσεις από την Αθήνα: προς Πεκίνο κάθε Τετάρτη και προς Σανγκάη κάθε Πέμπτη, με αεροσκάφος Airbus A350.

Η Air China πραγματοποίησε στις 10 Ιανουαρίου εκδήλωση Τύπου μαζί με φίλους και συνεργάτες της και την ομάδα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, με αφορμή την εγκαινίαση του δρομολογίου Σανγκάη – Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2022. Με την προσθήκη αυτή, η Air China πραγματοποιεί με επιτυχία δύο απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς δύο κορυφαίους κεντρικούς προορισμούς στην Κίνα, το Πεκίνο στο βόρειο τμήμα και τη Σανγκάη στο Νότο.

Η ομάδα της Air China με την ομάδα Airline Development & Marketing του ΔΑΑ.

Το 2019 300.000 Κινέζοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα (155 εκατομμύρια στην Ευρώπη) το 2019, με την Κίνα να καταλαμβάνει την 15η θέση στις 20 πρώτες χώρες σε αφίξεις στον ΔΑΑ “Ελ. Βενιζέλος” την ίδια χρονιά και με το 81% των επιβατών να ταξιδεύει στην Ελλάδα για αναψυχή. Από όσους Κινέζους ταξιδεύουν στη χώρα μας, το 80% επιλέγει να κλείνει πακέτα διακοπών.

Ο γενικός διευθυντής της Air China, Fan Heyun, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επικεντρώθηκε στα εξής: “Είναι ισχυρή πεποίθησή μου ότι τα συγκεκριμένα δρομολόγια στην περιοχή του ‘Χρυσού Τριγώνου’, θα διευκολύνουν και θα προωθήσουν την ταξιδιωτική ζήτηση του εμπορίου, των πολιτιστικών ανταλλαγών, των περιηγήσεων στα αξιοθέατα και της επίσκεψης σε φίλους και συγγενείς, μεταξύ των δύο χωρών μας. Το 2022 αποτέλεσε την 50ή επέτειο της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας και φέτος, το 2023 θα είναι η χρονιά ολοκλήρωσης του ‘Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας’.

Με την ώθηση που δίνουν οι σημαντικές αυτές συγκυρίες, η Air China θα προωθήσει ενεργά και θα ξεκινήσει τη νέα προοπτική πολιτιστικών και τουριστικών ανταλλαγών και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Χωρίς αμφιβολία, θα δούμε περισσότερους Κινέζους ταξιδιώτες εδώ στην Ελλάδα και περισσότερους Έλληνες ταξιδιώτες στην Κίνα. Ας ευχηθούμε τα καλύτερα».

Ειδικότερα, οι επιβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους:

  • Κάθε Τετάρτη, την πτήση CA864, από την Αθήνα προς το Πεκίνο, στις 2115 – 1255+1
  • Κάθε Πέμπτη, την πτήση CA854, από την Αθήνα προς τη Σανγκάη ( αεροδρόμιο Pudong), στις 2115 – 1405+1

Η διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε: “Η έναρξη, για πρώτη φορά, της απευθείας σύνδεσης Σαγκάη – Αθήνα με την Air China είναι μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις για το αεροδρόμιό μας, την πόλη και τη χώρα μας και βέβαια, είναι πράγματι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει η νέα χρονιά! Εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην Air China για την «ψήφο εμπιστοσύνης» στην αγορά της Αθήνας και να επιβεβαιώσω τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την αεροπορική εταιρεία, με στόχο την ουσιαστική συμβολή μας στην επιτυχία του δρομολογίου! Ευχόμαστε στον αεροπορικό συνεργάτη μας γεμάτες και ασφαλείς πτήσεις και ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αγορά της Αθήνας!».

AIA Presentation
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

31/03/2023
30/03/2023
29/03/2023
28/03/2023
27/03/2023