Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Ansett AirLines κινδυνεύει να πτωχεύσει

Η Ansett AirLines κινδυνεύει να πτωχεύσει

Η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Αυστραλίας, η Ansett Airlines, κινδυνεύει να κηρυχθεί σε πτώχευση μετά την σημερινή απόφαση της Qantas, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας της χώρας να την αγοράσει […]

Η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Αυστραλίας, η Ansett Airlines<.>, κινδυνεύει να κηρυχθεί σε πτώχευση μετά<...> την σημερινή απόφαση της Qantas, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας της χώρας να την αγοράσει έναντι ενός… δολαρίου, αρκεί να διατηρήσει το προσωπικό της πρώτης που φθάνει τις 16 χιλιάδες.

Δεδομένου ότι η Ansett έχει παθητικό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα η αεροπορική εταιρία Air New Zealand στην οποία ανήκει η Ansett δήλωσε ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να κηρύξει σε πτώχευση την θυγατρική της εταιρία και να επανιδρύσει μια νέα αεροπορική εταιρία που θα λειτουργεί με σημαντικά χαμηλότερο κότσος.

Κάλεσε μάλιστα την αυστραλιανή κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά το σχέδιο της αυτό "προκειμένου να σωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας". Η κυβέρνηση Χάουαρντ θα μελετήσει την σχετική πρόταση και θα απαντήσει δεόντως.

Σημειώνεται ότι μετά την απελευθέρωση των αεροπορικών συγκοινωνιών στην Αυστραλία έχουν χρεοκοπήσει τέσσερις αεροπορικές εταιρίες και ουσιαστικά η Qantas έμενε να μονοπωλεί τις πτήσεις με λίγο ανταγωνισμό από την Virgin Blue.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024