Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Croatia Airlines αντικαθιστά 6 αεροσκάφη με νέα A220
Νέες παραγγελίες αεροσκαφών

Η Croatia Airlines αντικαθιστά 6 αεροσκάφη με νέα A220

Έξι νέα αεροσκάφη A220 θα αντικαταστήσσουν αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς στον στόλο της εταιρείας, ενώ η συνολική της δέσμευση είναι για 15 νέα αεροσκάφη.

Η Croatia Airlines, ο εθνικός αερομεταφορέας της Κροατίας με έδρα το Ζάγκρεμπ, υπέγραψε παραγγελία για έξι αεροσκάφη A220-300, και σχεδιάζει να μισθώσει επιπλέον εννέα A220, ανεβάζοντας τη συνολική της δέσμευση σε 15.

Τα αεροσκάφη αυτά θα αντικαταστήσουν αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς στον στόλο της εταιρείας, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος καθώς και βελτιώνοντας την περιβαλλοντική απόδοση και ανταγωνιστικότητα, προσφέροντας στους επιβάτες ασυναγώνιστη άνεση σε όλο το στόλο του.

Η υπογραφή της σύμβασης για την αγορά των υπερσύγχρονων αεροσκαφών Airbus είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για όλους στην Croatia Airlines. Σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας περιόδου αεροπορικών μεταφορών, μιας νέας περιόδου στη ζωή της Croatia Airlines, μιας νέας περιόδου για τους επιβάτες μας και μιας νέας περιόδου για τον τουρισμό και την οικονομία της Κροατίας συνολικά», δήλωσε ο Jasmin Bajić, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της το διοικητικό συμβούλιο της Croatia Airlines.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσθέτουμε την Croatia Airlines ως νέο πελάτη για τα A220. Ο τύπος αυτός των αεροσκαφών ταιριάζει ιδανικά στις αεροπορικές ανάγκες της Κροατίας, παρέχοντας επιχειρησιακή ευελιξία και αποτελεσματικότητα, επιτρέποντας στην αεροπορική της εταιρεία να πετύχει τη φιλοδοξία της για περιφερειακή και διεθνή συνδεσιμότητα χωρίς συμβιβασμούς σε καμία πτυχή, είτε πρόκειται για την άνεση των επιβατών είτε για τα οικονομικά ταξίδια και τα καθίσματα», δήλωσε ο Christian Scherer, Airbus Chief Commercial Officer και Head of International.

Το A220 είναι το μόνο αεροσκάφος που κατασκευάστηκε ειδικά για το τμήμα της αγοράς 100 έως 150 θέσεων που συνδυάζει αεροδυναμικά τελευταίας τεχνολογίας, προηγμένα υλικά και τους κινητήρες GTF τελευταίας γενιάς της Pratt & Whitney. Το A220 προσφέρει 50% μειωμένο αποτύπωμα θορύβου, έως και 25% χαμηλότερη καύση καυσίμου ανά θέση και εκπομπές CO2 – σε σύγκριση με αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς, καθώς και περίπου 50% χαμηλότερες εκπομπές NOx από τα βιομηχανικά πρότυπα.

Η Airbus και η Croatia έχουν μια μακροχρόνια συνεργασία που ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια, όταν η αεροπορική εταιρεία πήρε για πρώτη φορά αεροσκάφη τύπου Airbus. Σήμερα, ο κροατικός αερομεταφορέας διαθέτει επτά αεροσκάφη Airbus μονού διαδρόμου από την οικογένεια A320 (πέντε A319 και δύο A320).

Με περισσότερα από 230 αεροσκάφη A220 που έχουν παραδοθεί σε 16 αεροπορικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται σε τέσσερις ηπείρους, το A220 είναι το βέλτιστο αεροσκάφος για περιφερειακές αλλά και μεγάλες αποστάσεις και θα επιτρέψει στην Croatia Airlines να συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή, παρέχοντας παράλληλα ευελιξία για το σωστό μέγεθος των λειτουργιών τους.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 70 εκατομμύρια επιβάτες έχουν ταξιδέψει με το A220. Το αεροσκάφος αυτό αυτή τη στιγμή πετά σε πάνω από 800 δρομολόγια και 325 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Από τα τέλη Οκτωβρίου 2022, περίπου 30 πελάτες έχουν παραγγείλει 780+ αεροσκάφη A220.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024