Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Dorothea von Boxberg αναλαμβάνει τα ηνία της Brussels Airlines
Αερομεταφορές

Η Dorothea von Boxberg αναλαμβάνει τα ηνία της Brussels Airlines

Η νέα CEO περιμένει την επικύρωση από το Διοικητικού Συμβουλίου της SN Airholding.

Η Dorothea von Boxberg πρόκειται να γίνει η νέα CEO της αεροπορικής εταιρείας Brussels Airlines, αναλαμβάνοντας τα ηνία στις 15 Απριλίου 2023. Ωστόσο παραμένει η επικύρωση από το Διοικητικού Συμβουλίου της SN Airholding.

Σημειώνεται πως η Dorothea von Boxberg, μέχρι στιγμής κατέχει τη θέση της προέδρου του του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Lufthansa Cargo, ενώ με τον νέο της ρόλο αναλαμβάνει την θέση της «Εκπροσώπου της Εκτελεστικής Επιτροπής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Η Christina Foerster, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ομίλου Lufthansa και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της SN Airholding, δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενη που η Dorothea von Boxberg, μια έμπειρη και εξειδικευμένη διευθύντρια αεροπορικών εταιρειών, αναλαμβάνει την ηγετική θέση στην Brussels Airlines. Με την μακροχρόνια εμπειρία και την ευρεία γνώση των αεροπορικών εταιρειών φορτίου και επιβατών, θα οδηγήσει την αεροπορική προς έναν επιτυχημένο μετασχηματισμό».

Ωστόσο η θέση που κατέχει σήμερα η Dorothea von Boxberg στη Lufthansa Cargo δεν έχει βρει προς το παρών τον διάδοχό της.

Λίγα λόγια για την Dorothea von Boxberg

Η Dorothea von Boxberg ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1999 στον όμιλο Boston Consulting. Το 2007, έκανε τη μεγάλη μετεγγραφή στον όμιλο Lufthansa, όπου κατείχε διάφορες διοικητικές θέσεις. Από το 2012, ήταν υπεύθυνη για το Customer Experience Design της Lufthansa Airline.

Το 2015, βρέθηκε στη Lufthansa Cargo AG, όπου ήταν επικεφαλής του τμήματος Global Sales Management. Το 2018 διορίστηκε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Lufthansa Cargo AG. Αρχικά, ήταν υπεύθυνη για τις παγκόσμιες πωλήσεις, τον προγραμματισμό δικτύου, τη διαχείριση προϊόντων και την ανάπτυξη προϊόντων και από το 2021 ηγείται της Lufthansa Cargo AG ως πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024