Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Emirates ανακυκλώνει και επαναχρησιμοποιεί τα πλαστικά μιας χρήσης
Περιβάλλον

Η Emirates ανακυκλώνει και επαναχρησιμοποιεί τα πλαστικά μιας χρήσης

Η νέα πρωτοβουλία του ομίλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών στις 5 Ιουνίου.

Η Emirates αναλαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία ανακύκλωσης κλειστού βρόχου, μέσω της οποίας εκατομμύρια πλαστικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται εν πτήσει, όπως πλαστικοί δίσκοι σερβιρίσματος, μπολ και πιάτα, θα μπορούν πλέον να ανακυκλώνονται και  να μεταποιούνται σε καινούρια, έτοιμα για χρήση, προϊόντα στο πλαίσιο της υπηρεσίας σίτισης της Emirates.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών στις 5 Ιουνίου, με κεντρικό σύνθημα #BeatPlasticPollution, η Emirates εγκαινιάζει τη χρήση των νέων ανακυκλωμένων σκευών στις πτήσεις της από τον Ιούνιο του 2023.

Σύμφωνα με τη δέσμευση της Emirates για υπεύθυνη κατανάλωση, η νέα πρωτοβουλία βασίζεται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας και προάγει τη μείωση, την επανάχρηση και την ανακύκλωση των προϊόντων. Παλιά και φθαρμένα προϊόντα, που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο της σίτισης των επιβατών στην Οικονομική και την Premium Οικονομική Θέση, θα συλλέγονται μετά το πέρας των πτήσεων, θα καθαρίζονται, θα ελέγχονται για φθορές και θα μεταφέρονται σε μονάδα ανακύκλωσης στο Ντουμπάι ώστε να υποστούν την απαραίτητη  επεξεργασία και να μεταποιηθούν σε νέα πιάτα, μπολ και δίσκους, προτού σταλούν στην Emirates Flight Catering για να επαναχρησιμοποιηθούν σε γεύματα εν πτήσει.

→ Η Emirates ανακύκλωσε περισσότερα από 500.000 κιλά πλαστικό και γυαλί το 2022

Σε συνεργασία με την deSter FZE UAE, εταιρεία παροχής προϊόντων και σερβιρίσματος, με εξειδίκευση στην κατασκευή συστημάτων κλειστού βρόχου, η Emirates προχωρά στην επανάχρηση πλαστικών υλικών που, υπό άλλες συνθήκες, θα αποτελούσαν απορρίμματα. Οι νέοι δίσκοι σερβιρίσματος, τα μπολ και τα πιάτα, θα αποτελούνται κατά 25% από ανακυκλωμένα υλικά και θα χρησιμοποιούνται στα αεροσκάφη της Emirates σε όλον τον κόσμο, ενώ το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί σε βάθος χρόνου.

Η δέσμευση της Emirates για μείωση των πλαστικών απορριμμάτων

Η Emirates έχει δεσμευτεί να μειώσει τα πλαστικά απόβλητα ενώ έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες, πέρα από το νέο έργο ανακύκλωσης κλειστού βρόχου.

  • Η Emirates έχει αποτρέψει την κατάληξη περισσότερων από 150 εκατομμύρια πλαστικών μιας χρήσης σε χώρους υγειονομικής ταφής ετησίως, αντικαθιστώντας τα πλαστικά καλαμάκια, τις σακούλες λιανικής και τους αναδευτήρες τσαγιού και καφέ που χρησιμοποιούνται εν πτήσει αντίστοιχα προϊόντα από χαρτί και ξύλο που προέρχονται από δάση υπεύθυνης διαχείρισης.
  • Οι επιβάτες της Οικονομικής και Premium Οικονομικής Θέσης μπορούν να χαλαρώσουν με άνετες, βιώσιμες κουβέρτες που έχουν δημιουργηθεί από 28 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια η κάθε μία. Κατά τη διάρκεια ενός έτους, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτρέπει 88 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια από τους χώρους υγειονομικής ταφής.
  • Η τρέχουσα συλλογή της αεροπορικής εταιρείας με σακούλες παιχνιδιών, πακέτα βρεφικών προϊόντων και λούτρινα παιχνίδια εν πτήσει είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, ενώ πάνω από 8 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια επαναχρησιμοποιήθηκαν κατά τη δωδεκάμηνη παραγωγή πακέτων προσωπικής περιποίησης και φροντίδας.
  • Τα καλύμματα για μπολ στους δίσκους γευμάτων και τα πλαστικά ποτήρια της Emirates είναι κατασκευασμένα από 80% ανακυκλωμένο πλαστικό (rPET).
  • Τα πακέτα προσωπικής περιποίησης για τους επιβάτες της Οικονομικής και της Premium Οικονομικής Θέσης της Emirates είναι κατασκευασμένα από εναλλακτικά υλικά όπως χαρτί περιτυλίγματος, ρυζόχαρτο και ανακυκλωμένο πλαστικό, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση πλαστικού.
  • Το πλήρωμα καμπίνας της Emirates διαχωρίζει τα γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια με στόχο την ανακύκλωσή τους στο Ντουμπάι, αποτρέποντας την απόρριψη περίπου 500.000 κιλών πλαστικού και γυαλιού σε χώρους υγειονομικής ταφής κατά τη διάρκεια του 2022.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023