Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ κυπριακή TUS Airways ξεκινά δρομολόγια Αθήνα – Τελ Αβίβ
Αεροπορικές εταιρείες

Η κυπριακή TUS Airways ξεκινά δρομολόγια Αθήνα – Τελ Αβίβ

Από αριστερά η κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και η κα Κική Χάιδα, Marketing Director της TUS Airways.

Ξεκινώντας από τις 14 Δεκεμβρίου, οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Νέο δρομολόγιο από την κυπριακή αεροπορική TUS Airways θα συνδέει την Αθήνα με το Τελ Αβίβ τρεις φορές εβδομαδιαίως. Ακόμη, στο χειμερινό πρόγραμμα η εταιρεία περιλαμβάνει και το δρομολόγιο Λάρνακα – Ηράκλειο, που ξεκινά στις 16 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά στο καλοκαίρι του 2023, η κυπριακή εταιρεία θα συνδέσει επιπλέον την Ελλάδα με το Ισραήλ: στο δρομολόγιο Αθήνα – Τελ Αβίβ θα προστεθεί το Ηράλειο – Τελ Αβίβ και το Πρέβεζα – Τελ Αβίβ. Από την Κύπρο θα διατηρηθεί η πτήση Λάρνακα – Ηράκλειο.

Όπως είπε η κα Κική Χάιδα, Marketing Director της TUS Airways, η εταιρεία (που αυτήν τη στιγμή διαθέτει 5 αεροσκάφη A320) πρόκειται να εμπλουτίσει το πτητικό της πρόγραμμα προς Ελλάδα και με άλλους προορισμούς. “Το δρομολόγιο Τελ Αβίβ – Πρέβεζα, που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022 πήγε πολύ καλά και θα ξεκινήσει και πάλι τον Μάρτιο του 2023. Ακόμη θα ενεργοποιήσουμε με προωθητικές δράσεις και την αγορά της Κρήτης, ώστε να γίνουμε γνωστοί στην τοπική αγορά”.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθήνων (Ιαν. – Σεπτ. 20220) και όπως ανέφερε η διευθύντρια Marketing του ΔΑΑ κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, “το Ισραήλ είναι για την Αθήνα 11η μεγαλύτερη αγορά σε όγκο και 3η ισχυρότερη σε ανάπτυξη το 2022. Το Ισραήλ κατατάσσεται 8η τουριστική αγορά, σημειώνοντας την 7η ισχυρότερη ανάπτυξη (515.000 επιβάτες στα τέλη Νοεμβρίου). Το Ισραήλ γίνεται μια σημαντική διεθνής αγορά για την Αθήνα, αυξάνοντας από σχεδόν 100.000 επιβάτες σε πάνω από μισό εκατομμύριο, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά της μετά την πανδημία. Η πανδημία είχε μικρή επίδραση στο προφίλ των ταξιδιωτών προς/από το Ισραήλ, το οποίο κατά κύριο λόγο ταξιδεύει για αναψυχή και ο μέσος όρος διαμονής του είναι 9 μέρες. Η επιχειρηματική κίνηση είναι επίσης αρκετά ισχυρή”.

Η κα Παπαδοπούλου τόνισε ακόμη ότι “από το 2014 έως τώρα η ισραηλινή αγορά έχει διψήφια αύξηση και όπως προκύπτει και από τα στοιχεία των ξενοδόχων θα είναι η πρώτη αγορά για τα Χριστούγεννα στην Αθήνα”.

Parousiasi DAA

Parousiasi TUS Airways

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024