Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Ολυμπιακή διακόπτει τελικά την σύνδεση με την Αυστραλία

Η Ολυμπιακή διακόπτει τελικά την σύνδεση με την Αυστραλία

Από την Διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας ανακοινώνεται ότι μετά από λεπτομερή έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων που αφορούν την γραμμή προς και από Αυστραλία, προχωρά από 1η Νοεμβρίου 2002 στην […]

Από την Διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> ανακοινώνεται ότι μετά από λεπτομερή έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων που αφορούν την<...> γραμμή προς και από Αυστραλία, προχωρά από 1η Νοεμβρίου 2002 στην αναστολή των προγραμματισμένων πτήσεών της.

Η Διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, σε μια ακόμη προσπάθειά της για δραστική περιστολή των σημαντικών ελλειμμάτων που για πολλά χρόνια δημιουργούσε η γραμμή προς και από Αυστραλία εξάντλησε όλες τις δυνατότητες που θα επέτρεπαν την διατήρησή της, κινoύμενη και προς την κατεύθυνση της εμπορικής της συνεκμετάλλευσης με άλλες αεροπορικές εταιρίες της ευρύτερης περιοχής, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Με δεδομένη την οριστική απόφαση για αναστολή λειτουργίας της γραμμής προς και από Αυστραλία η Διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας ευχαριστεί την ομογένεια, τους τουριστικούς πράκτορες και το επιβατικό της κοινό, για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που έδειξαν μέχρι σήμερα στην προσπάθεια της Εταιρίας για διατήρηση της γραμμής, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία.

Τέλος, η Διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας διαβεβαιώνει το επιβατικό της κοινό ότι έχει λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την εκπλήρωση με ακρίβεια των συμβατικά ανειλημμένων υποχρεώσεων απέναντί τους προγραμματίζοντας περιορισμένο αριθμό έκτακτων πτήσεων εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Νοεμβρίου 2002 προς και από Αυστραλία.

Οι αντιδράσεις

Η τελευταία προγραμματισμένη πτήση από Αυστραλία προς Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Οκτωβρίου γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση στην πολυάριθμη ομογένεια.

Επειδή όμως υπάρχουν πολυάριθμοι ομογενείς που ταξίδευσαν με την Ολυμπιακή στην Ελλάδα και δεν έχουν επιστρέψει ακόμα δεν αποκλείεται να προγραμματιστούν κάποιες έξτρα πτήσεις για την επιστροφή τους στην Αυστραλία.

Ταξιδιωτικοί πράκτορες αλλά και ομογενείς εκφράζουν την μεγάλη τους θλίψη για την απόφαση της Ολυμπιακής, μερικοί μάλιστα την χαρακτηρίζουν με “υποστολή της ελληνικής σημαίας” υπογραμμίζοντας ότι η γραμμή της Αυστραλίας είχε πληρότητα 85%.

Ορισμένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες επικρίνουν την διοίκηση της εταιρίας που έως σήμερα δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση που να ενημερώνει επίσημα το επιβατικό κοινό για τις προθέσεις της και ισχυρίζονται ότι η οριστική απόφαση τέθηκε σε ισχύ “σιωπηρά” μετά τις νομαρχιακές και τις δημοτικές εκλογές.

Τα μέλη του προσωπικού της Ολυμπιακής στην Αυστραλία δεν έχουν ενημερωθεί έως σήμερα ποια θα είναι η τύχη τους.

Η απόφαση της Ολυμπιακής ξεσήκωσε και την έντονη αντίδραση της Ένωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ) η οποία κάνει λόγο για απαράδεκτες πρακτικές, για σχέδιο συρρίκνωσης του δικτύου μεγάλων αποστάσεων και απαξίωσης του εθνικού μας αερομεταφορέα. Παράλληλα καταγγέλει την απόσυρση των 11 αεροσκαφών Μπόϊνγκ 737-200 με αποτέλεσμα ο στόλος της ΟΑ να μειώνεται δραστικά.

Οι πιλότοι της ΟΑ τονίζουν ότι δεν πρόκειται να υποστείλουν τη σημαία της τεκμηριωμένης αντίδρασης, όπως αναφέρουν και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων.

Τέλος, καταγγέλουν τη συμφωνία μεταξύ ΟΑ και της CHARTER AIR-ATLANTA για τη μεταφορά των επιβατών που έχουν μείνει μετέωροι με κλειστές θέσεις λόγω διακοπής των δρομολογίων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024