Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Qantas θα διατηρήσει τα A380 για «τουλάχιστον» 10 χρόνια
Αεροπορικά

Η Qantas θα διατηρήσει τα A380 για «τουλάχιστον» 10 χρόνια

Θα κρατήσει σε λειτουργία τα Α380 h Qantas και θα εκπαιδεύσει νέους πιλότους.

Η Qantas αναμένει να διατηρήσει τον στόλο της Airbus A380 για την επόμενη δεκαετία, καθώς δεσμεύεται να επιστρέψει ολόκληρο τον στόλο των δέκα αεροσκαφών της έως το 2024, ένα χρόνο αργότερα από ό,τι είχε αναφερθεί νωρίτερα.

Ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας Alan Joyce λέει ότι «πρόθεση της αεροπορικής εταιρείας ήταν πάντα» να κρατήσει το A380 μέχτι το τέλος της ζωής τους, το οποίο προβλέπει ότι θα είναι σε περίπου 10 χρόνια.

Ο Joyce, ο οποίος μιλούσε στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της IATA στην Κωνσταντινούπολη, τόνισε ότι τα A380 αγαπιούνται από τους πελάτες, η επένδυση έχει ήδη γίνει, και φέρνει μετρητά.

Η Qantas διαθέτει επί του παρόντος επτά A380 σε λειτουργία, ενώ άλλα τρία θα βγουν στη κυκλοφορία έως το 2024. Τα περισσότερα από τα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με νέα προϊόντα καμπίνας, μια κίνηση που λέει ο Joyce υπογραμμίζει τη δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας να λειτουργεί τον τύπο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο Joyce είπε στους δημοσιογράφους ότι υπήρχαν «ορισμένα στοιχεία» που ήταν προκλήσεις για την επιστροφή του A380 σε λειτουργία, ενώ ένα «σημαντικό ποσό συντήρησης» έπρεπε να καταβληθεί μετά από περισσότερα από δύο χρόνια αποθήκευσης.

Ένας άλλος τομέας ήταν η έλλειψη χωρητικότητας A380 MRO, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αρχίζουν να επαναφέρουν το εξαιρετικά μεγάλο τζετ σε λειτουργία.

«Αεροπορικές εταιρείες που είπαν ότι δεν θα φέρουν πίσω τα A380 τώρα τα φέρνουν, οπότε αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι όλοι εμποδίζουν την εργασία MRO», λέει ο Joyce, σημειώνοντας ότι η αεροπορική εταιρεία έχει ήδη «κλείσει» θέσεις συντήρησης, ήδη από το 2021.

Ο Joyce επισημαίνει επίσης το «σημαντικό βάρος εκπαίδευσης» για την επιστροφή του A380 σε λειτουργία, σημειώνοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι πολλοί από τους πιλότους μας απολύθηκαν για δύο χρόνια και επομένως υπάρχει σημαντική ανάγκη για επανεκπαίδευση».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024