Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Saudi Arabian Airlines ολοκληρώνει τη μετάβασή της στην πλατφόρμα Amadeus Altea CMS
Βελτίωση των δυνατοτήτων διαχείρισης πελατών

Η Saudi Arabian Airlines ολοκληρώνει τη μετάβασή της στην πλατφόρμα Amadeus Altea CMS

Η Amadeus ανακοίνωσε ότι η Saudi Arabian Airlines πραγματοποίησε με επιτυχία την μετάβαση στις ενότητες Κρατήσεων και Inventory της πλατφόρμας Altea Customer Management System (CMS) και κύρια στοιχεία της σουίτας […]

Η Amadeus ανακοίνωσε ότι η Saudi Arabian Airlines πραγματοποίησε με επιτυχία την μετάβαση<...> στις ενότητες Κρατήσεων και Inventory της πλατφόρμας Altea Customer Management System (CMS) και κύρια στοιχεία της σουίτας Amadeus e-Commerce. Μετά από την μετάβαση του περασμένου μήνα, η αεροπορική εταιρεία έχει ήδη σημειώσει σημαντική αύξηση των κρατήσεων μέσω των online πωλήσεων, που πλέον αντιπροσωπεύουν πάνω από το 20% των συνολικών κρατήσεων, καταλήγοντας σε μια υγιή αύξηση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας.

Η εισαγωγή τεχνολογικών συστημάτων επόμενης γενιάς αποτελεί μέρος του προγράμματος εκσυγχρονισμού της εταιρείας με σκοπό την βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας και την ενίσχυση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας. Εκτός από την τοποθέτηση της τεχνολογίας στην βάση των λειτουργιών της και την αλλαγή στρατηγικής, η αεροπορική εταιρεία αναβαθμίζει τον στόλο της και έχει λανσάρει ένα πρόγραμμα με σκοπό την βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών και των προϊόντων μέσα από την χρήση των πιο προηγμένων τεχνικών διαχείρισης πελατών. Η πλατφόρμα Altea CMS αντικαθιστά την πλατφόρμα τεχνολογίας που η εταιρεία χρησιμοποιεί τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Ο κ. Muhammad Albakri, αντιπρόεδρος του Τμήματος Τεχνολγίας της Saudi Arabian Airlines δήλωσε: “Η ομάδα της Saudi Arabian Airlines και της Amadeus εργάστηκε ασταμάτητα για να διασφαλίσει ότι η μετάβαση θα πραγματοποιούνταν με επιτυχία. Τα νέα συστήματα παρέχουν μια εντελώς νέα, πλήρως ενοποιημένη, τεχνολογική αρχιτεκτονική για την λειτουργία των διαδικασιών μας. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να βλέπουμε τα αποτελέσματα της επένδυσής μας, καθώς τα επίπεδα των κρατήσεών μας έχουν αυξηθεί πολύ γρηγορότερα από τα συνηθισμένα επίπεδα αυτή την περίοδο του χρόνου. Με την υιοθέτηση της υπερσύγχρονης μηχανής e-commerce κρατήσεων και εξυπηρέτησης μπορούμε να βελτιώσουμε δραστικά την online παρουσία μας και να αυξήσουμε την ανάπτυξή μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μετά από αυτή την μετάβαση είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στην δέσμευσή μας για μεταμόρφωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά που έχουμε στην διαθεσή μας θα συμβάλλουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας και στην διευκόλυνση της προετοιμασίας του ταξιδιού|”.

Η μετάβαση σηματοδοτεί ένα ορόσημο για την Saudi Arabian Airlines. Περισσότερα από 3,2 εκατ. εισιτήρια, 1,4 εκατ. PNR και 1,3 εκ. προφίλ συχνών ταξιδιωτιών μεταφέρθηκαν στο νέο σύστημα. Η εφαρμογή Amadeus Reservation Desktop εγκαταστάθηκε σε πάνω από 3.000 υπολογιστές σε περίπου 500 γραφεία σε όλο τον κόσμο και πάνω από 3.800 άτομα εκπαιδεύτηκαν στις νεές εφαρμογές και διαδικασίες. Επιπλέον, εφαρμόστηκε ένα πρόγραμμα ενοποίησης μεγάλης κλίμακας για να συνδέσει τα νέα συστήματα της εταρείας με τις υπόλοιπες εφαρμογές καθώς επίσης και πάνω από 70 συνεργάτες για διαδικασίες e-Ticketing.

Η κα Julia Sattel, αντιπρόεδρος του Τμήματος Airline IT της Amadeus σχολίασε σχετικά: “Η εφαρμογή των νέων συστημάτων της Saudi Arabian Airlines ήταν ένα εντυπωσιακό επίτευγμα και είναι αποτέλεσμα μια ισχυρής συνεργασίας. Η αλλαγή από ένα παραδοσιακό σύστημα σε ένα κλιμακωτό και δομημένο τεχνολογικό περιβάλλον έθεσε τις βάσεις για τον εκσυγχρονισμό και την υποστηριξη της ανάπτυξης της εταιρείας, τόσο στη Μέση Ανατολή, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε μια από τις πιο δυναμικές περιοχές στον κόσμο, είναι ζωτικής σημασίας για τις αεροπορικές εταιρείες η ύπαρξη μιας τεχνολογικής ραχοκοκαλιάς που διαθέτει ευελιξία και ευκινησία για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των μεταβαλλόμενων εμπορικών στρατηγικών”.

Το κέντρο δεδομένων της Altea επιτρέπει την πρόσβαση σε ένα κοινό και ενημερωμένο προφίλ πελάτη στο προσωπικό της εταιρείας, σε μια μοναδική προβολή του ιστορικού πτήσεων και των προτιμήσεων του πελάτη. Η δυνατότητα να κατανοούν τους επιβάτες από τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε μια κράτηση και κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους ενδυναμώνει την θέση των αεροπορικών υπαλλήλων και τους επιτρέπει να ανταποκρίνονται και να εξυπηρετούν τους πελάτες τους με συνέπεια.

Η Saudi Arabian Airlines θα ωφεληθεί επίσης από την μοναδική προσέγγιση της πλατφόρμας Altea, η οποία επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες συνεχή πρόσβαση σε τεχνολογικές εξελίξεις, καθώς επίσης και την μετακίνηση από ένα σταθερό σε ένα μεταβλητό μοντέλο κόστους.

Σήμερα πάνω από 140 αεροπορικές χρησιμοποιούν τουλάχιστον ένα στοιχείο της πλατφόρμας Altea CMS και πάνω από 100 αεροπορικές χρησιμοποιούν την τεχνολογία e-commerce της Amadeus για να ενεργοποιήσουν και να βελτιστοποιήσουν τις online πωλήσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024