Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Virgin και η Singapore σε παγκόσμια συνεργασία

Η Virgin και η Singapore σε παγκόσμια συνεργασία

Η Virgin Atlantic Airways και η Singapore Airlines, δύο αεροπoρικές εταιρίες που διακρίνονται στους τομείς της ποιότητας και της πρωτοτυπίας, ανακοίνωσαν πρόσφατα μια μοναδική παγκόσμια συνεργασία. Οι όροι της συμφωνίας […]

Η Virgin<.> Atlantic Airways και η Singapore Airlines<.>, δύο αεροπoρικές εταιρίες που διακρίνονται στους τομείς της ποιότητας και της πρωτοτυπίας, ανακοίνωσαν πρόσφατα μια μοναδική παγκόσμια συνεργασία<...>.
Οι όροι της συμφωνίας προβλέπουν ότι η Singapore Airlines θα αποκτήσει ένα μειοψηφικό πακέτο της τάξεως του 49% του μεριδίου της Virgin Atlantic, μητρικής εταιρίας των: Virgin Atlantic Airways, Virgin Holidays, Virgin Sun, Virgin Aviation Services και Virgin Cargo Operation.
Το κόστος της συναλλαγής για την Singapore Airlines ανέρχεται σε £600.25 εκατομμύρια, η οποία περιλαμβάνει μια επενδυτική εισφορά £49 εκατομμυρίων. Επίσης, η Virgin θα επενδύσει επιπλέον £51 εκατομμύρια στην Virgin Atlantic. Η συναλλαγή αυτή για την επένδυση στο μειοψηφικό πακέτο, εκτιμά την αξία της Virgin Atlantic σε £1.225 δισεκατομμύρια.
Τα δίκτυα των δύο αερογραμμών δεν αλληλοκαλύπτονται σε κανένα προορισμό αλλά αντιθέτως αλληλοσυμπληρώνονται με μοναδικό τρόπο. Με βάση το συμφωνητικό που υπεγράφη την περασμένη Δευτέρα στο Λονδίνο, οι δύο αεροπορικές εταιρίες θα διατηρήσουν τις ξεχωριστές τους "προσωπικότητες" και θα συνεχίσουν να ανανεώνουν και να βελτιώνουν τα προϊόντα τους. Παράλληλα θα συμφωνήσουν να συνεργαστούν σε διάφορους τομείς όπως code sharing, βελτίωση των προγραμμάτων μιλίων και από κοινού πρόσβαση στα lounges και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στα αεροδρόμια. Τέλος παρ' όλο που οι δύο εταιρίες θα διατηρήσουν η κάθε μία το δικό της ανεξάρτητο διοικητικό συμβούλιο, η Singapore Airlines θα εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Virgin Atlantic.
Ο ιδρυτής της Virgin Atlantic, κ. Richard Branson δήλωσε: "Είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για όλους εμάς στην Virgin Atlantic και για το ταξιδιωτικό κοινό. Η Singapore και η Virgin είναι ευρέως αναγνωρισμένες για την πρωτοτυπία τους και την εξαίρετη ποιότητα που προσφέρουν στις υπηρεσίες τους. Εφόσον οι προορισμοί των δύο εταιριών αλληλοσυμπληρώνονται, θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε μεγαλύτερη επιλογή προορισμών με τις καλύτερες υπηρεσίες είτε εν πτήσει, είτε στο έδαφος, σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Μετά από 15 χρόνια, η Virgin Atlantic μπήκε στο χώρο των παγκόσμιων συμμαχιών με μια ισχυρή συνεργασία, βασιζόμενη όμως πρωτίστως στον παράγοντα ποιότητα!"
"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συμφωνία που κλείσαμε με την Virgin Atlantic. Η Singapore Airlines ήταν πάντοτε υπερήφανη για τις πρωτιές της και με χαρά παρακολουθούσαμε την Virgin Atlantic να αναπτύσσεται σε μια θαυμάσια εταιρία με παρεμφερείς αξίες στις υπηρεσίες της, ποιότητα και όραμα για το μέλλον. Καθώς ο παγκόσμιος κλάδος των αερομεταφορών ανοίγει νέους δρόμους στον ανταγωνισμό, πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία δεν θα μπορούσε να γίνει σε καλύτερη χρονική στιγμή, λίγο πριν την έναρξη της νέας χιλιετίας," είπε ο Δρ. Cheong Choong Kong – Διευθύνων Σύμβουλος και Deputy Chairman της Singapore Airlines.
Η συμφωνία μεταξύ της Singapore και της Virgin και η απόκτηση του μειοψηφικού πακέτου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου. Επίσης ο Richard Branson θα επενδύσει ξεχωριστά στην Singapore Airlines.
Η Singapore Airlines διαθέτει ένα στόλο 93 αεροσκαφών με 97 προορισμούς σε όλο το κόσμο. Οι πωλήσεις της για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 1999 ανέρχονται σε $4.6 δισεκατομμύρια. H Virgin Atlantic, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Μεγ. Βρετανίας, πραγματοποιεί 18 προορισμούς στην Ευρώπη, Αφρική, Ασία και Η.Π.Α με συνολικά 29 αεροσκάφη.
Οι πωλήσεις της Virgin Atlantic για το οικονομικό έτος Μάρτιος 1998 – Απρίλιος 1999, ξεπέρασαν το £1 δισεκατομμύριο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024