Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚαταδικαστική για την Ελλάδα η γνωμοδότηση του γ. εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Καταδικαστική για την Ελλάδα η γνωμοδότηση του γ. εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας μετά την πρόσφατη εισήγηση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Λέντερντ Γκίλχοντ στην ολομέλεια των δικαστών της καταδίκης της Ελλάδας για μη ανάκτηση του συνόλου των κρατικών ενισχύσεων, άμεσων και έμμεσων, που δόθηκαν στην Ολυμπιακή Αεροπορία την περίοδο 1998-2002…

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας μετά την πρόσφατη εισήγηση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου<...> Λέντερντ Γκίλχοντ στην ολομέλεια των δικαστών της καταδίκης της Ελλάδας για μη ανάκτηση του συνόλου των κρατικών ενισχύσεων, άμεσων και έμμεσων, που δόθηκαν στην Ολυμπιακή Αεροπορία την περίοδο 1998-2002.

Σύμφωνα λοιπόν με τη γνώμη του η Ελλάδα δεν έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιστροφή των ενισχύσεων, που χορηγήθηκαν στην Ολυμπιακή Αεροπορία και οι οποίες κρίνονται μη συμβατές με τη λειτουργία της κοινής αγοράς. Το αποτέλεσμα είναι σύμφωνα με δημοσιεύματα ότι η Επιτροπή θα επιβάλει μεγάλο πρόστιμο για τις παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις στον εθνικό αερομεταφορέα, ίσως και ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Εντός της εβδομάδας θα φτάσει από το Λουξεμβούργο στο υπουργείο Μεταφορών και η γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την υπόθεση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης, ενώ συνέστησε σύνεση και χαμηλού τόνους, τόνισε την ανάγκη ιδιωτικοποίησης ή «λουκέτου», προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστών. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα στεφθεί με επιτυχία ο διεθνής διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρίας. Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η ΕΕ, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου.

Ο πρώην υπουργός Χρ. Βερελής, σχολιάζοντας το ίδιο θέμα κατηγόρησε την κυβέρνηση για παντελή έλλειψη υπερασπιστικής τακτικής, υπονοώντας σαφώς ότι επιδιώκεται λύση του προβλήματος «Ολυμπιακή» μέσω της διάλυσής της. Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί, ωστόσο, ότι ο βασικός λόγος που επικαλέστηκε ο εισαγγελέας του Ε.Δ. για την καταδικαστική του εισήγηση είναι ο νόμος Βερελή για τη δημιουργία των «Ολυμπιακών Αερογραμμών», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Express.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024