Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚαταγγελία για απαράδεκτες συνθήκες σε συνέντευξη για πρόσληψη αεροσυνοδών
Αεροπορικές εταιρείες

Καταγγελία για απαράδεκτες συνθήκες σε συνέντευξη για πρόσληψη αεροσυνοδών

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής υποψήφιες έπρεπε να ξεκουμπώσουν τα πουκάμισά τους, να σηκώσουν τις μπλούζες και τις φούστες τους και να μείνουν με τα εσώρουχά τους.

Η Επιθεώρηση Εργασίας της Ισπανίας ξεκίνησε έρευνα μετά από αναφορές υποψηφίων για απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις για την πρόσληψή τους στην αεροπορική εταιρεία Kuwait Airways, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η elDiario.es.

Κατα τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής υποψήφιες έπρεπε να ξεκουμπώσουν τα πουκάμισά τους, να σηκώσουν τα πουλόβερ και τις φούστες τους και να μείνουν με τα εσώρουχά τους, προκειμένου ο υπεύθυνος προσλήψεων να «ελέγξει» το σώμα τους, για να διαπιστώσει εάν είναι κατάλληλες για τη θέση.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο σε ξενοδοχείο στην Ισπανία, όπου η ιδιωτική εταιρεία Meccti, που θεωρείται ως «το μεγαλύτερο παγκοσμίως πρακτορείο πρόσληψης προσωπικού καμπίνας», διενεργούσε τις συνεντεύξεις των υποψηφίων για λογαριασμό της αεροπορικής εταιρείας. Το elDiario.es αναφέρει ότι τα email που έλαβαν οι υποψήφιοι για να επιβεβαιώσουν ότι έγιναν δεκτοί στη διαδικασία επιλογής στη Μαδρίτη αποστέλλονται από μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανήκει στο RecruitCabinCrew.com, μια ιστοσελίδα που είναι συνδεδεμένη προς Meccti, και τελειώνουν με την υπογραφή «Meccti Morocco».

Η 24χρονη María Kucharek αποκλείστηκε στη διαδικασία επιλογής που κάλεσε στη Μαδρίτη η Meccti για να προσλάβει αεροσυνοδούς για την Kuwait Airways λόγω κρεατοελιάς στο πρόσωπό της, αλλά και επειδή ο Δείκτης Μάζας Σώματος ήταν «πολύ πάνω από τα πρότυπα της αεροπορικής εταιρείας». Μαζί με τη «Βανέσα» (πλασματικό όνομα), προστίθενται στις έξι μαρτυρίες που δημοσίευσε αποκλειστικά το elDiario.es τις τελευταίες ημέρες και οι οποίες αφηγούνται τη μεταχείριση που υπέστησαν κατά την επιλογή.

Όπως σχεδόν όλες οι γυναίκες που έχουν μιλήσει στο elDiario.es μέχρι στιγμής, η Μαρία πέρασε από τη διαδικασία μέσω μιας ανακοίνωσης στο Instagram. Έστειλε την αίτησή της και σύντομα έλαβε ένα email που την ενημέρωνε ότι έγινε δεκτή και ότι την περίμεναν στις 5 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Meliá Barajas στη Μαδρίτη. Το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν αυτό που περίμενε και της είπαν ότι αποβλήθηκε. «Σοκαρίστηκα και ρώτησα γιατί. Μου είπε ότι δεν μιλούσα τέλεια και ότι ο Δείκτης Μάζας Σώματος δεν ήταν σύμφωνος με τα πρότυπα της εταιρείας», λέει. Η Μαρία έχει ύψος 1,68 και ζύγιζε 70 κιλά, μετρήσεις που καταλήγουν σε φυσιολογικό ΔΜΣ.

Η «Βανέσα» πέρασε το τεστ Αγγλικών και μόλις μπήκε στο δωμάτιο, μόνη με τον υπεύθυνο προσλήψεων, έπρεπε να βγάλει το πουκάμισό της και να ανεβάσει τη φούστα της. «Μπήκαμε όπως φώναζαν τα ονόματά μας. Τα κορίτσια έβγαιναν και έλεγαν ότι έπρεπε να σηκώσουν τα φορέματά τους ή να βγάλουν τα πουκάμισά τους… Με έβαλε να βγάλω ολόκληρο το πουκάμισο, έμεινα στο σουτιέν μου, με έβαλε να σηκώσω τα χέρια μου, είδε ένα τατουάζ αλλά μου είπε όχι δεν έγινε τίποτα γιατί δε φαινόταν. Τότε δεν καταλαβαίνω γιατί με έβαλε να το κάνω αυτό. Με κοιτούσε από κοντά και με έβαλε και να σηκώσω λίγο τη φούστα μου».

Η Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία ενημερώθηκε για το περιστατικό αποφάσισε να διενεργήσει έρευνα κατά της εν λόγω εταιρείας, αν και κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν έχει υποβάλει καταγγελία. Στόχος είναι να προσδιοριστεί εάν τα γεγονότα μπορούν να θεωρηθούν έγκλημα και να παραπεμφθεί η υπόθεση ενώπιον της Εισαγγελίας.

Η αεροπορική εταιρεία εξέδωσε επίσημη απάντηση, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι Kuwait Airways δεν μπορούν να συγχωρήσουν καμία διαδικασία που ταπεινώνει ή υποβιβάζει οποιοδήποτε άτομο».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024