Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚίνημα Ελευθέρων Πολιτών: Πρόταση για την βιωσιμότητα της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών: Πρόταση για την βιωσιμότητα της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Ο υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιών του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών, ΚΕΠ καθηγητής του ΕΜΠ Γιάννης Γκόλιας, κατέθεσε χθες πρόταση για την βιωσιμότητα της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Η πρόταση του κ. […]

Ο υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιών του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών, ΚΕΠ<.> καθηγητής του ΕΜΠ Γιάννης Γκόλιας, κατέθεσε<...> χθες πρόταση για την βιωσιμότητα της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.>.

Η πρόταση του κ. Γκόλια υποστηρίζει ότι ο διαγωνισμός θα πρέπει να κηρυχθεί άγονος και να υπάρξει ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, που αφενός θα επαναπροσδιορίζει τον ρόλο της εταιρίας και αφετέρου θα δρομολογεί την εξυγίανσή της. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ανάδειξη της στρατηγικής της θέσης στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Μεσογείου, καθώς επίσης και με τη δημιουργία μιας νέας εταιρίας με νομική μορφή ΑΕ που θα διατηρήσει το ενεργητικό, το όνομα και το σήμα της σημερινής, αλλά και τους υπαλλήλους, αφού προηγουμένως προηγηθεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και μετάταξης μέρους των υπαλλήλων.

Ειδικότερα για τους υπαλλήλους της ΟΑ, ο κ. Γκόλιας τάχθηκε κατηγορηματικά κατά των απολύσεων, εξηγώντας ότι από τους 7.000 περίπου υπαλλήλους οι 1.500 θα μπορούσαν να επιλέξουν την εθελουσία έξοδο, ενώ περίπου 500 θα μπορούσαν να μεταταχθούν.

Με τα νέα δεδομένα μιας 'καθαρής' εταιρίας το κίνημα του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου κρίνει ότι θα ενδιαφερθούν για την εταιρία αναβαθμισμένοι αγοραστές που θα καταβάλουν και την πραγματική αξία του ενεργητικού της ΟΑ, το οποίο με έναν πρόχειρο υπολογισμό ξεπερνά τα 150 δισ. δραχμές. Ειδικότερα, ο κ. Γκόλιας τάχθηκε κατά της πώλησης του 51%, αντιπροτείνοντας την πώληση του 100% της εταιρίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024