Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚλείνουν τα γραφεία τους στην Ελλάδα Virgin Atlantic και Ethiopian Airlines

Κλείνουν τα γραφεία τους στην Ελλάδα Virgin Atlantic και Ethiopian Airlines

Κλείνουν τα γραφεία τους στην Ελλάδα, και όχι μόνο, οι αεροπορικές εταιρίες Virgin Atlantic και Ethiopian Airlines. Η Virgin Atlantic δεν καταργεί μόνο το δρομολόγιο Αθήνα-Λονδίνο, αλλά και αυτό του […]

Κλείνουν τα γραφεία τους στην Ελλάδα, και όχι μόνο, οι αεροπορικές εταιρίες Virgin<.> Atlantic και Ethiopian<.> Airlines<...>.

Η Virgin Atlantic δεν καταργεί μόνο το δρομολόγιο Αθήνα-Λονδίνο, αλλά και αυτό του Τορόντο και του Σικάγο. Με αυτές τις περικοπές η εταιρία μείωσε τις συνολικές της δραστηριότητες κατά 20% απολύοντας από το παγκόσμιο δίκτυο της περίπου 1.200 εργαζομένους. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των εργαζομένων φθάνει τους 65, των οποίων η τελευταία μέρα εργασίας θα είναι η 28η Οκτωβρίου 2001.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις, η εταιρία θα κάνει προσπάθειες απορρόφησης των παραπάνω εργαζομένων σε άλλες εταιρίες του Ομίλου, όπως τα Virgin Megastores.

Όσον αφορά το δρομολόγιο μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου, επηρεάστηκε διότι περίπου το 20% των επιβατών του είχε τελικό προορισμό τη Βόρεια Αμερική και πετούσε μέσω Λονδίνου. Παρόλα αυτά, στελέχη της τουριστικής αγοράς παραδέχονται ότι το δρομολόγιο ήταν παθητικό εδώ και αρκετό διάστημα και ότι τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχαν σοβαρές σκέψεις για τη διακοπή του. Η ίδια σκέψη υπάρχει και για όλες τις απολύσεις και μειώσεις των δρομολογίων που κάνουν οι αεροπορικές εταιρίες. Ως γνωστόν αρκετές από αυτές αντιμετωπίζουν είτε χαμηλά κέρδη είτε ζημιές, με αποτέλεσμα να ‘ψάχνουν’ για την κατάλληλη στιγμή και την ευκαιρία για να προβούν σε μειώσεις των εξόδων τους, αφού όλες οι προσπάθειες για αύξηση των εσόδων τους δεν έχουν καρποφορήσει.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024