Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚουβέλης: Στοιχείο μιας κακής εξέλιξης το κλείσιμο του κεντρικότερου πρακτορείου πώλησης εισιτηρίων της Ο.Α.

Κουβέλης: Στοιχείο μιας κακής εξέλιξης το κλείσιμο του κεντρικότερου πρακτορείου πώλησης εισιτηρίων της Ο.Α.

Την ανάγκη διατήρησης του Δημόσιου χαρακτήρα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, όπως επίσης και την αναγκαιότητα ύπαρξης του εθνικού μας αερομεταφορέαγια την αεροπορική διασύνδεση της περιφέρειας και των κατοίκων των ακριτικών περιοχών […]

Την ανάγκη διατήρησης του Δημόσιου χαρακτήρα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, όπως επίσης και την αναγκαιότητα ύπαρξης του εθνικού μας αερομεταφορέα<...>για την αεροπορική διασύνδεση της περιφέρειας και των κατοίκων των ακριτικών περιοχών με την υπόλοιπη Ελλάδα, υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χτες στη Βουλή με αφορμή Επίκαιρη Ερώτηση για το κλείσιμο του Κεντρικού Πρακτορείου της Ολυμπιακής στην περιοχή της Ομόνοιας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κουβέλης στην ομιλία του “ο υφυπουργός συγκοινωνιών αναφερόμενος στο περιεχόμενο της ερώτησης παρέβλεψε τα πραγματικά στοιχεία και έκανε αόριστη αναφορά στην ύπαρξη οικονομικών λόγων για τη δραστική μείωση των δαπανών, χωρίς να απαντήσει για το κλείσιμο του κερδοφόρου πρακτορείου”.

Ειδικότερα, ο κ. Κουβέλης απευθυνόμενος προς τον υφυπουργό δήλωσε τα ακόλουθα:

“Είναι ακριβές, έχουμε διαφορετική οπτική. Εσείς θέλετε να παραδώσετε στους ιδιώτες τον εθνικό μας αερομεταφορέα, εμείς διεκδικούμε σταθερά το δημόσιο χαρακτήρα της Ολυμπιακής. Ουδείς δικαιούται να είναι ανυποψίαστος κ. Πρόεδρε το 2005 όταν πολλές καμπάνες χτυπάνε για την εκποίηση της Ολυμπιακής. Και πιστεύετε κ. Υφυπουργέ ότι, πείθετε την Βουλή των Ελλήνων όταν λέτε ότι επιλέξατε να κλείσετε το κεντρικότερο πρακτορείο της Ολυμπιακής ξαφνικά, διότι το 2007 θα είναι ηλεκτρονική η πώληση των εισιτηρίων, όταν μια σειρά από άλλα πρακτορεία εξακολουθούν να υπάρχουν και να λειτουργούν χωρίς να έχουν αυτή την απόδοση του κεντρικού πρακτορείου της Ολυμπιακής, στην καρδιά της Αθήνας, στην Ομόνοια;

Σε λίγη ώρα έρχεται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής για να δώσει εξηγήσεις τι εννοούσε όταν έλεγε ότι, πολιτικά και προσωπικά οφέλη και κομματικές ιδιοτέλειες κρύβονται πίσω από την υπόθεση της Ολυμπιακή και την προωθούμενη εκποίηση. Κατά συνέπεια σας ζητώ, εσείς τουλάχιστον, μην επιλέγετε έναν ισοπεδωτικό και επικίνδυνα απλουστευτικό τρόπο, να απαντάτε σ` ένα ερώτημα, που αναφέρεται στην καρδιά της πολιτικής επιλογής να ξεπουληθεί η Ολυμπιακή. Να ξεπουληθεί ο εθνικός αερομεταφορέας.

Πέντε εργαζόμενοι όλοι κι όλοι εκεί, με εξαιρετική απόδοση, με 1.250.000 ευρώ μέσα σε τρεις μήνες. Επικαλεσθείτε αν θέλετε τα συγκριτικά στοιχεία άλλων πρακτορείων, τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν και να λειτουργούν, θα διαπιστώσετε ότι η Διοίκηση της Ολυμπιακής επέλεξε να κλείσει το πιο προσοδοφόρο, το πιο αποτελεσματικό πρακτορείο που βρίσκεται, επαναλαμβάνω, στην καρδιά της Ομόνοιας, στην καρδιά της Αθήνας.

Κατά συνέπεια, όλα τα άλλα, πιστέψτε με, δεν με πείθουν και δεν διστάζω να σας πω ότι αποτελούν `προφάσεις εν αμαρτίαις` ειδικότερα σήμερα, που οι πάντες αγωνιούν για την εξέλιξη της Ολυμπιακής. Στοιχείο μιας κακής εξέλιξης φοβάμαι ότι, αποτελεί το κλείσιμο του κεντρικότερου πρακτορείου πώλησης εισιτηρίων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024