Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚυβέρνηση των Βρυξελλών και Sabena εναντίων της Swissair

Κυβέρνηση των Βρυξελλών και Sabena εναντίων της Swissair

Εναντίων της Swissair έχει στραφεί η κυβέρνηση των Βρυξελλών έχοντας ενώσει τις δυνάμεις της με την Sabena διεκδικώντας αποζημίωση περίπου 2 δισ. ευρώ για ζημίες που υπέστησαν από τον ελβετικό […]

Εναντίων της Swissair<.> έχει στραφεί η κυβέρνηση των Βρυξελλών έχοντας ενώσει τις δυνάμεις της με την<...> Sabena διεκδικώντας αποζημίωση περίπου 2 δισ. ευρώ για ζημίες που υπέστησαν από τον ελβετικό όμιλο.

Μάλιστα στην κίνησή της αυτή ζητάει και την υποστήριξη από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία για την ανάληψη δικαστικής δράσης εναντίον της Swissair.

Ο υπουργός Ιδιωτικοποιήσεων των Βρυξελλών, Pικ Nτάεμς, δήλωσε ότι σκοπεύει να υποβάλει κοινή επιστολή διαμαρτυρίας με τις κυβερνήσεις των παραπάνω χωρών, όπου η Swissair είχε εκτεταμένες επενδύσεις πριν από την κατάρρευσή της. Στόχος του Nτάεμς είναι να υποβάλει τα παράπονά του ενώπιον του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και των ελβετικών αρχών. Ο Nτάεμς είπε ακόμη ότι η αποτυχία της Swissair να καταβάλει στη Sabena το ποσό των 132 εκατ. ευρώ, ήταν καθοριστική για την κατάρρευση της τελευταίας. Συνολικά, η βελγική κυβέρνηση και η Sabena ζητούν αποζημίωση για ζημίες που ανέρχονται σε 1,94 δισ. ευρώ σε δικαστήριο των Βρυξελλών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024