Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςMehmet T. Nane: Ορίστηκε ο νέος πρόεδρος του ΔΣ της Pegasus Airlines
Αεροπορικές Εταιρείες

Mehmet T. Nane: Ορίστηκε ο νέος πρόεδρος του ΔΣ της Pegasus Airlines

Ο Mehmet T. Nane, ο οποίος εντάχθηκε στην Pegasus Airlines τον Μάρτιο του 2016, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας για έξι χρόνια.

Μετά την απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Pegasus Airlines, νέος πρόεδρος ορίστηκε ο πρώην αντιπρόεδρος, Mehmet T. Nane, ο οποίος διαδέχεται τον Ali Sabancı, που βρισκόταν στην ανώτατη θέση για 17 χρόνια.

Σημειώνεται πως ο Ali Sabancı θα συνεχίσει να υπηρετεί ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Esas Holding και ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pegasus Airlines.

Ο Mehmet T. Nane, ο οποίος εντάχθηκε στην Pegasus Airlines τον Μάρτιο του 2016, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας για έξι χρόνια προτού αναλάβει τη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου τον Μάρτιο του 2022.

Επιπλέον ο κ. Nane, υπηρετεί τον ρόλο του προέδρου της IATA, αλλά και της Ένωσης Τουρκικών Επιχειρήσεων Ιδιωτικής Αεροπορίας (TÖSHİD).

Ποιος είναι ο Mehmet T. Nane

Ο Mehmet T. Nane αποφοίτησε από το τμήμα Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Boğaziçi και ξεκίνησε την καριέρα του το 1988. Μέχρι το 1997 κατείχε θέσεις σε διάφορες επιχειρηματικές μονάδες όπως οι Türkiye Emlak Bankası, Demirbank και Demir Invest αντίστοιχα. Από το 1997, όταν εντάχθηκε στον Όμιλο Sabancı, μέχρι το 2005, κατείχε ρόλους όπως, του αντιπροέδρου του τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Έργων, του διευθυντή του τμήματος Λιανικής και του γενικό γραμματέα της Sabancı Holding. Διετέλεσε επίσης, ως αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Teknosa μεταξύ 2000 και 2005, όπου πήρε τη θέση του CEO μέχρι το 2013. Έπειτα για 3 χρόνια εκτελούσε χρέη CEO της CarrefourSA. Τον Μάρτιο του 2016 εντάχθηκε στην Pegasus Airlines.

Ο Mehmet T. Nane είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Yanındayız και της Ένωσης Γυναικών στην Τεχνολογία (WTECH) και εντάχθηκε στους Πρεσβευτές Ισότητας του PWN ως μέρος του Manifesto of Gender Equality Supporting CEOs by Professional Women Network (PWN) Istanbul.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024