Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΜεξικό: Μπαίνει «λουκέτο» σε δεύτερη αεροπορική εταιρεία – Κλείνει η Aeromar
Αερομεταφορές

Μεξικό: Μπαίνει «λουκέτο» σε δεύτερη αεροπορική εταιρεία – Κλείνει η Aeromar

Ασαφές παραμένει το μέλλον των 700 υπαλλήλων της αεροπορικής.

Η πανδημική κρίση, για τις περισσότερες αεροπορικές, ανήκει πλέον στο παρελθόν, καθώς η μία μετά την άλλη ανακοινώνουν την αγορά νέων αεροσκαφών και την αύξηση των καθημερινών δρομολογίων.

Ωστόσο για τις μικρές αεροπορικές, τα δύο χρόνια της πανδημίας ήταν καταλυτικά και η ανάκαμψη δεν πρόλαβε να έρθει. Αυτό συνέβη με την μικρή αεροπορική εταιρεία του Μεξικό, Aeromar, η οποία ανακοίνωσε ότι κλείνει, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Ο περιφερειακός αερομεταφορέας εκτελούσε 21 δρομολόγια στο Μεξικό, με απευθείας πτήσεις προς το McAllen και το Laredo του Τέξας και την Αβάνα της Κούβας. Ειδικευόταν δε, σε μικρά πτητικά δρομολόγια μεταξύ της πρωτεύουσας του Μεξικού και παραλιακών θέρετρων.

Σε σχετική δήλωσή της, η αεροπορική ανέφερε ότι «δεν μπόρεσε να ανακάμψει από τις οικονομικές δυσκολίες που προέκυψαν από την παγκόσμια ύφεση των ταξιδιών, λόγω των πανδημικών περιορισμών το 2020 -2021».

Ωστόσο ασαφές απαντήσεις δόθηκαν τόσο για το μέλλον των 700 υπαλλήλων της αεροπορικής, όσο και για τους ταξιδιώτες, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα εισιτήριά τους.

Σημειώνεται πως η Aeroma είναι η δεύτερη μεξικανική εταιρεία που κατέρρευσε, λόγω της πανδημίας. Τον Δεκέμβριο του 2020, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Interjet διέκοψε επίσης τη λειτουργία της.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024
05/06/2024