Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέες ανακοινώσεις αεροπορικών εταιριών για μείωση θέσεων εργασίας

Νέες ανακοινώσεις αεροπορικών εταιριών για μείωση θέσεων εργασίας

Με νέες ανακοινώσεις βγαίνουν αεροπορικές εταιρίες δηλώνοντας ότι στα προσεχή σχέδια τους είναι η μείωση θέσεων εργασίας

Με νέες ανακοινώσεις βγαίνουν αεροπορικές εταιρίες δηλώνοντας ότι στα προσεχή σχέδια τους είναι<...> η μείωση θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρία της Ιρλανδίας Aerlingus πρόσφατα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταργήσει το 25% των ήδη υπαρχόντων θέσεων εργασίας, μέχρι το 2008, και βέβαια ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και απειλών απεργίας από τα συνδικάτα των εργαζομένων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε στο Δουβλίνο η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στις Μεταφορές (SITPU), οι περίπου 1.300 θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν αφορούν τόσο στο προσωπικό εδάφους, όσο και του αέρος, στα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, του Δουβλίνου, του Σάνον και του Κορκ.

Καθώς άρχισαν στην ιρλανδική πρωτεύουσα οι διαπραγματεύσεις των συνδικάτων με τη διοίκηση της επιχείρησης για το λεγόμενο “κοινωνικό πλάνο”, όπως αποκαλείται το πρόγραμμα εξυγίανσης της Aerlingus, η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι έχει σκοπό να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, επειδή η διοίκηση της εταιρίας δεν εξήγησε το γιατί είναι απαραίτητες οι κυοφορούμενες απολύσεις. Πάντως, στις αρχές του χρόνου, η Aerlingus είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να μετατραπεί σε αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους και, ταυτόχρονα, να ανοίξει 20 καινούριους προορισμούς για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απειλές όμως για απολύσεις ήρθαν και από την MyTravel Airways, η οποία βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με περίπου 540 άτομα από το προσωπικό της αφού αποφάσισε να μειώσει κατά το ένα τρίτο τους εργαζομένους της. Επίσης, η εταιρία που παρουσιάζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα πρότεινε να αποσύρει 9 από τα 30 αεροπλάνα της και να μειώσει τον αριθμό των επιβατών που θα μεταφέρει σε παραθεριστικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων πιθανώς να βρίσκεται και η χώρα μας. Βέβαια αυτή η απόφαση, ανακοίνωσαν στελέχη από την MyTravel Airways στον Βρετανικό τύπο, δεν θα επηρεάσει τις πτήσεις για αυτό το καλοκαίρι, μιας και θα εφαρμοσθεί από τον επόμενο Νοέμβριο. Το ποιους ακριβώς προορισμούς θα επηρεάσει η μείωση αυτή κρατείται ακόμα επτασφράγιστο μυστικό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024