Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέοι τραυματισμοί σε αεροπλάνο της Qatar λόγω αναταράξεων – η ανακοίνωση της εταιρείας
Αεροπορία

Νέοι τραυματισμοί σε αεροπλάνο της Qatar λόγω αναταράξεων – η ανακοίνωση της εταιρείας

Qatar αναταράξεις

Πτήση της Qatar Airways από Ντόχα προς Δουβλίνο αντιμετώπισε αναταράξεις, τραυματίζοντας 12 άτομα. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε ασφαλώς.

Νέοι τραυματισμοί σημειώθηκαν σε αεροπλάνο της Qatar που πραγματοποιούσε πτήση από ττην Ντόχα προς το Δουβλίνο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 12 ατόμων.

Το Boeing 787-9 dreamliner αντιμετώπισε αναταράξεις ενώ βρισκόταν στον αέρα πάνω από την Τουρκία, τονίζουν δημοσιευματα. Παρά τους τραυματισμένους επιβάτες το αεροπλάνο προσγειώθηκε κανονικά στο Δουβλίνο όπου το περίμεναν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.

Οι επιβάτες χαρακτήρισαν το περιστατικό τρομακτικό και ανέφεραν ότι το αεροπλάνο φαινόταν να πέφτει από τον αέρα για περίπου 20 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια της παροχής από τους αεροσυνοδούς της υπηρεσίας φαγητού και ποτών.

Η ανακοίνωση της Qatar Airways

Η Qatar Airways επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η πτήση QR017 Boeing B787-9 από τη Ντόχα στο Δουβλίνο προσγειώθηκε με ασφάλεια, παρά τις τρομερές αναταρράξεις πάνω από την Τουρκία. Ένας μικρός αριθμός επιβατών και πληρώματος τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την πτήση και τώρα λαμβάνουν ιατρική βοήθεια. Το θέμα τώρα υπόκειται σε εσωτερική έρευνα, συνεχίζει η ανακοίνση. “Η ασφάλεια και η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.”

Οι επιβάτες καταγγέλουν ότι η ένδειξη “προσδεθείτε” ήταν σβηστή. Ενώ μετά τις αναταρράξεις τα φαγητά βρισκόντουσαν σε όλο το αεροπλάνο, στα καθίσματα, και στο ταβάνι. Κάποιοι από το προσωπικό ενώ είχαν τραυματιστεί ελαφρά συνέχισαν να εξυπηρετούν τον κόσμο, ενώ ένας επιβάτης ήταν ξαπλωμένος με οξυγόνο.

Η ανακοίνωση του αεροδρομίου του Δουβλίνου

Η πτήση QR017 της Qatar Airways από τη Ντόχα προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου, όπως ήταν προγραμματισμένο. Κατά την προσγείωση, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρισκόντουσαν κοντά στο αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας του αεροδρομίου και του τμήματος πυροσβεστικής και διάσωσης. Κυρίως λόγω των 6 επιβατών και των 6 μελών του πληρώματος (12 συνολικά) που αναφέρθηκαν ως τραυματίες μετά από αναταράξεις στο αεροσκάφος κατά την πτήση του πάνω από την Τουρκία. Όλοι οι επιβάτες εξετάστηκαν για πιθανό τραυματισμό πριν από την αποβίβαση τους από το  αεροσκάφος. Στη συνέχεια, οκτώ επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η πτήση της επιστροφής για Ντόχα (πτήση QR018) έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί με καθυστέρηση. Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου δεν επηρεάστηκαν και συνεχίζονται κανονικά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024
05/06/2024