Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΟ διευθύνων σύμβουλος της British Airways “Στέλεχος της Χρονιάς” για την αεροπορική βιομηχανία

Ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways “Στέλεχος της Χρονιάς” για την αεροπορική βιομηχανία

Στον διευθύνοντα σύμβουλο της British Airways κ. Rod Eddington απονεμήθηκε φέτος το Βραβείο Στρατηγικής για την Αεροπορική Βιομηχανία. Το ονομαστό “βραβείο με την μπλε ταινία”, το οποίο ο κ. Eddington […]

Στον διευθύνοντα σύμβουλο της British Airways κ. Rod Eddington απονεμήθηκε φέτος το Βραβείο Στρατηγικής για την Αεροπορική Βιομηχανία<...>. Το ονομαστό “βραβείο με την μπλε ταινία”, το οποίο ο κ. Eddington παρέλαβε σε τελετή που έγινε στην Ουάσιγκτον, αποτελεί την αναγνώρισή του ως του κορυφαίου στελέχους της αεροπορικής βιομηχανίας τη χρονιά που μας πέρασε.

Τα βραβεία παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), την οποία παρακολούθησαν ανώτερα στελέχη αερογραμμών από όλο τον κόσμο. Το βραβείο απονέμεται στον πρόεδρο ή στον διευθύνοντα σύμβουλο που “επέδειξε απαράμιλλη στρατηγική σκέψη και ηγετικές ικανότητες κατά τη διάρκεια του έτους”.

Ο ηλικίας 53 ετών Rod Eddington επέβλεψε την εφαρμογή του προγράμματος Future Size and Shape, το οποίο οδήγησε την British Airways σε κέρδη 135 εκατομμυρίων στερλινών για το 2002, παρά την κρίση που μαστίζει τη βιομηχανία. Ο κ. Eddington ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της British Airways τον Μάιο του 2000.

Στο σκεπτικό της κριτικής επιτροπής αναφέρεται ότι “από τη στιγμή που εντάχθηκε στην British Airways, ο Rod Eddington αναδιάρθρωσε τη στρατηγική της κατεύθυνση, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τον ανταγωνισμό από τις εταιρίες χαμηλού κόστους, προωθώντας τη συνεργασία της British Airways με άλλες εταιρίες του κλάδου και αντιστρέφοντας εντέλει την οικονομική κατάσταση του ομίλου.

“Το πρόγραμμα Future Size and Shape τέθηκε σε εφαρμογή το 2002 και αποτέλεσε μια σημαντική αλλαγή στη φιλοσοφία της British Airways, απλοποιώντας τη λειτουργία της εταιρίας. Η πρωτοβουλία για την online πώληση εισιτηρίων σε κοντινούς προορισμούς ήταν μια γενναία στρατηγική απόφαση που έχει αρχίσει να δίνει αποτελέσματα, αλλά ακόμη πιο σημαντική είναι η αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο η British Airways αντιμετωπίζει τους πελάτες της”.

Την κριτική επιτροπή της ΙΑΤΑ αποτελούσαν ο γενικός διευθυντής της Giovanni Bisignani και στελέχη μεγάλων αεροπορικών εταιριών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024