Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΟ επικεφαλής της easyJet παραιτείται στο τέλος του έτους
Αεροπορικές εταιρίες

Ο επικεφαλής της easyJet παραιτείται στο τέλος του έτους

easyJet

Ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Johan Lundgren, αποχωρεί το 2025. Ο Kenton Jarvis θα τον διαδεχθεί την 1η Ιανουαρίου. Η EasyJet παραμένει σε τροχιά επίτευξης στόχου 1 δισεκατομμυρίου λιρών προ φόρων κέρδη.

Ο Johan Lundgren, διευθύνων σύμβουλος της easyJet, θα αποχωρήσει από τη θέση του στις αρχές του 2025. Η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδιο διαδοχής, με τον επικεφαλής των οικονομικών, Kenton Jarvis, να αναλαμβάνει τη θέση. Η μετάβαση θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου 2025, ενώ ο Lundgren θα παραμείνει έως τα μέσα Μαΐου για να εξασφαλίσει μια ομαλή διαδοχή.

Ο Lundgren, ο οποίος εντάχθηκε στην easyJet από την TUI και ανέλαβε τη θέση του CEO το 2017, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καθοδήγηση της εταιρείας μέσω των τεράστιων προκλήσεων της περιόδου του Covid και στη διαμόρφωση μιας σαφούς στρατηγικής και ισχυρού σχεδίου εκτέλεσης.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Stephen Hester, δήλωσε: “Ο Johan έκανε εξαιρετική δουλειά ως CEO, κατευθύνοντας την εταιρεία μέσω των τεράστιων προκλήσεων της περιόδου Covid και διαμορφώνοντας μια σαφή στρατηγική και ισχυρό σχέδιο εκτέλεσης. Υπάρχει καλή θετική δυναμική και ο Johan θα είναι μαζί μας για να ολοκληρώσει το τρέχον έτος”.

Η ανακοίνωση έγινε γνωστή, καθώς η easyJet παρουσίασε ενημέρωση σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα για τους έξι μήνες έως τα τέλη Μαρτίου. Η εταιρεία ανέφερε ότι έχει πουλήσει περισσότερα από τα τρία τέταρτα της διαθέσιμης χωρητικότητας θέσεων για το τρέχον τρίμηνο έως τα τέλη Ιουνίου, ενώ το 40% των θέσεων έχουν ήδη πωληθεί για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. H easyJet Holidays αναμένεται να δημιουργήσει κέρδη προ φόρων ύψους 170 εκατ. λιρών, ενώ συνολικά η εταιρεία παραμένει σε τροχιά επίτευξης του στόχου των άνω του 1 δισ. λιρών σε προ φόρων κέρδη. “Οι δύο νεότερες βάσεις μας, στο Αλικάντε και το Μπέρμιγχαμ, επιτυγχάνουν αριθμούς επιβατών πολύ πάνω από τον μέσο όρο του δικτύου, και έχουμε ανακοινώσει μια δέκατη βάση στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Λονδίνο Σάουθεντ, από τον επόμενο Μάρτιο”, δήλωσε ο Lundgren.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024