Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςO Richard Branson `κτυπά` τα Concord της British Airways

O Richard Branson `κτυπά` τα Concord της British Airways

Ο Βρετανός πολυεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρίας Virgin Atlantic, Richard Branson σε συνέντευξη του στην Sunday Telegraph έκανε πρόταση αγοράς των αεροπλάνων τύπου Concord που πρόσφατα ανακοίνωσε η British […]

Ο Βρετανός πολυεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρίας Virgin Atlantic, Richard Branson σε<...> συνέντευξη του στην Sunday Telegraph έκανε πρόταση αγοράς των αεροπλάνων τύπου Concord που πρόσφατα ανακοίνωσε η British Airways ότι θα αποσύρει τον Οκτώβριο.

Η πρώτη του προσφορά ήταν προειδοποιητική και στόχο είχε ήθελε να υποδείξει στην αεροπορική εταιρία British Airways ότι θα έπρεπε να αναζητήσει αγοραστές για τα υπερηχητικά αεροπλάνα της, αντί να τα αφήσει να σαπίσουν σε μουσεία. Το ύψος της πρώτης του προσφοράς ήταν 5 λίρες, της δεύτερης όμως που ήταν και η σοβαρότερη ήταν 5 εκατ. λίρες Αγγλίας.

Παρά την προσφορά αυτή η BA προτιμά να αποσύρει τα αεροπλάνα αυτά αφού η Virgin είναι από τους κυριότερους αντιπάλους της.

“Τα Concord δεν είναι για πούλημα. Η θέση μας πάνω στο ζήτημα αυτό δεν έχει αλλάξει”, δήλωσε μία εκπρόσωπος της BA και πρόσθεσε πως μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο τα Concord θα έχουν αποσυρθεί από την εναέρια κυκλοφορία.

Στόχος του Branson είναι να διατηρήσει τις πτήσεις από το Λονδίνο προς τη Νέα Υόρκη, τα Μπαρμπάντος και το Ντουμπάι, και όπως δήλωσε στην περίπτωση που η BA απορρίψει και τη σοβαρή του πρόταση, τότε θα προτείνει τη δημιουργία από κοινού με τις Βρετανικές Αερογραμμές ενός κοινωφελούς ταμείου, στο οποίο αυτός θα συνεισφέρει ένα εκατ. στερλίνες, υπό την προϋπόθεση το ταμείο να θέσει σε λειτουργία τουλάχιστον ένα Concord.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024