Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΟΑ: Ζητά να κηρυχθεί παράνομη η απεργία της ΟΣΠΑ

ΟΑ: Ζητά να κηρυχθεί παράνομη η απεργία της ΟΣΠΑ

Η Ολυμπιακή Αεροπορία προσέφυγε στο διοικητικό πρωτοδικείο της Αθήνας ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία της ΟΣΠΑ, και όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η διοίκηση της πληροφορήθηκε μόλις χθες και από τα ΜΜΕ…

Η Ολυμπιακή Αεροπορία προσέφυγε στο διοικητικό πρωτοδικείο της Αθήνας ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία της<...> ΟΣΠΑ, και όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η διοίκηση της πληροφορήθηκε μόλις χθες και από τα ΜΜΕ ότι η ΟΣΠΑ, με οριακή πλειοψηφία, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας για την Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου 2003.

Η ΟΑ, δεκατρείς ώρες πριν την έναρξη της απεργίας, δεν έχει επίσημα ενημερωθεί, ενώ έχει προγραμματίσει να μεταφέρει για σήμερα 19.000 επιβάτες. “Η εταιρία αύριο”, επισημαίνει η χθεσινή ανακοίνωση της ΟΑ, “θα λειτουργήσει και η Διοίκηση αναμένει από τους εργαζόμενους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.”

Από την άλλη μεριά, η ΟΣΠΑ οργανώνει συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, και όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην ανακοίνωση της ζητάει, απόσυρση της τροπολογίας, για την ίδρυση της νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη βουλή, μονιμοποίηση όλων των εποχιακών υπαλλήλων και διατήρηση του δημόσιου και ενιαίου χαρακτήρα της Ολυμπιακής με την επαναφορά όλων των δραστηριοτήτων του ομίλου.

Επίσης, η ΟΣΠΑ έχει προγραμματίσει και νέα συνεδρίαση για την Παρασκευή, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι την ανακοίνωση δεν την υπογράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μανώλης Πατέστος.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στις ανησυχίες και τις παρεμβάσεις της ΟΣΠΑ και καλεί την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά τις απόψεις της. Πάντως, σήμερα ενδεχομένως να δημιουργηθούν προβλήματα στις πτήσεις της Ολυμπιακής, αφού ακόμη και αν η απεργία κηρυχθεί παράνομη δεν αποκλείεται οι Ιπτάμενοι συνοδοί-φροντιστές και οι τεχνικοί της εταιρίας να συμμετάσχουν στην απεργία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024