Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΟι ΗΠΑ εναντιώνονται στη χρέωση της τουαλέτας στα αεροσκάφη της Ryanair
Οι αλλαγές στο εσωτερικό των αεροσκαφών θα πρέπει να εγκριθούν από την Boeing

Οι ΗΠΑ εναντιώνονται στη χρέωση της τουαλέτας στα αεροσκάφη της Ryanair

Λιγότερες τουαλέτες αλλά και με χρέωση σχεδιάζει η Ryanair, αλλά δε γίνονται αποδεκτό από τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ εναντιώθηκαν στα σχέδια της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair να χρεώνει τους επιβάτες της για τη χρήση της τουαλέτας των αεροσκαφών της στη διάρκεια της πτήσης, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Michael O`Leary.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η εταιρεία σχεδιάζει να καταργήσει τις δύο από τις τρεις τουαλέτες των αεροσκαφών της για να δημιουργηθεί χώρος, ώστε να προστεθούν άλλες έξι θέσεις και να αναγκάζει τους επιβάτες να πληρώνουν την επίσκεψή τους στην εναπομείνασα τουαλέτα. “Ναι, το σκεπτόμαστε, όμως δεν έχουμε μεγάλη συμπαράσταση από τις ρυθμιστικές αρχές”, τόνισε ο O`Leary σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι αλλαγές στην εσωτερική δομή των αεροσκαφών θα πρέπει να εγκριθούν από την Boeing, κύριο προμηθευτή του στόλου της Ryanair και από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ, χώρα όπου εδρεύει η Μπόινγκ. Ο Ο’ Λίρι παραπονέθηκε για τις αντιρρήσεις που εκφράζονται με γνώμονα τα πιθανά ζητήματα ασφαλείας. “Οι αρχές τονίζουν πως σε περίπτωση έκτακτης εκκένωσης του αεροσκάφους θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος εάν υπάρχουν έξι επιπρόσθετες θέσεις. Εμείς φρονούμε ότι ο χρόνος θα είναι μικρότερος διότι το σημείο που αποτελεί `τον λαιμό του μπουκαλιού` είναι ακριβώς το πίσω τμήμα του αεροσκάφους όπου βρίσκονται οι τουαλέτες”, αντέκρουσε ο O`Leary.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024