Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΟι Ολυμπιακές Αερογραμμές σε σταθερή πορεία βελτίωσης των υπηρεσιών

Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές σε σταθερή πορεία βελτίωσης των υπηρεσιών

Νέος διαγωνισμός για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των Ολυμπιακών Αερογραμμών εντός του 2004 θα προκηρυχθεί μετά του Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό ανακοίνωσε κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της επιχειρηματικής λέσχης των Ολυμπιακών αγώνων…

Νέος διαγωνισμός για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των Ολυμπιακών Αερογραμμών εντός του 2004 θα<...> προκηρυχθεί μετά του Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό ανακοίνωσε κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της επιχειρηματικής λέσχης των Ολυμπιακών αγώνων (Athens Business Club), ο πρόεδρος της εταιρίας Ευθύμης Παπαγεωργίου, ο οποίος τόνισε ότι σύντομα θα κατατεθεί νέο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρίας, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο μέτοχος.

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στο έργο της νέας διοίκησης τονίζοντας ότι η Νέα Διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της (από 1-5-04), πήρε σειρά μέτρων για το νοικοκύρεμα της Εταιρίας και την ελαχιστοποίηση της ζημίας: δημιούργησε τη βασική υποδομή λογιστηρίου, κατήρτισε Προϋπολογισμό, αναθεώρησε το Επιχειρησιακό Σχέδιο, περιέκοψε τις “άτακτες” δαπάνες και βρίσκεται στη διαδικασία τακτοποίησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της. Ακόμα, επανέφερε τον στόλο των αεροσκαφών στον επιθυμητό αριθμό για την κάλυψη του προγράμματος δρομολογίων με ολοκλήρωση της συντήρησης και ένταξη νέων μονάδων αεροσκαφών. Βελτίωσε την καθαριότητα και εμφάνιση των αεροσκαφών με ειδικό ευπρεπισμό, καθώς και το παρεχόμενο προϊόν στις πτήσεις. Διασφάλισε την αξιοπιστία των δρομολογίων και μείωσε τις καθυστερήσεις. Σύναψε συλλογικές συμβάσεις με το προσωπικό και εξασφάλισε διετή εργασιακή ειρήνη, αποκαθιστώντας τις σχέσεις προσωπικού – εταιρείας με αξιοπρέπεια και αμοιβαίο σεβασμό!

Προβαίνει στην αξιοποίηση του συνόλου των εργαζομένων, καθόρισε Εμπορική Πολιτική και αποκατέστησε τις σχέσεις της Εταιρίας με την αγορά. Έκλεισε τον Ισολογισμό του 2003 και στοχεύει, μέχρι το τέλος του έτους να έχει περιορίσει τη ζημία που έχει προδιαγραφεί με την δημιουργία της.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου τα αποτελέσματα των προσπαθειών της νέας διοίκησης έχουν αρχίσει ήδη να φαίνονται:

  • Tα προσφερόμενα εδέσματα αναβαθμίστηκαν, σε συνεργασία με ειδικούς στο χώρο του αεροπορικού φαγητού.
  • Οργανώθηκε η ψυχαγωγία εν πτήσει με τέτοιο τρόπο ώστε ο επιβάτης των διηπειρωτικών μας προορισμών να έχει επιλογές διασκέδασης.
  • Η τιμολογιακή μας πολιτική προσαρμόζεται με αυτή του ανταγωνισμού. Για παράδειγμα, φέτος το καλοκαίρι προχωρήσαμε σε ιδιαίτερα δελεαστικές προσφορές προς τους πελάτες του εξωτερικού.
  • Η ακρίβεια των αναχωρήσεων και αφίξεων των πτήσεων μας κυμάνθηκε σε ποσοστά 85% και μάλιστα σε θερινή περίοδο ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης λόγω Ολυμπιακών Αγώνων.

Το τελευταίο τρίμηνο ταξίδεψαν με τα φτερά των Ολυμπιακών Αερογραμμών περισσότεροι από 1.500.000 επιβάτες.

Ο κ. Παπαγεωργίου όμως δεν παρέλειψε να παραδεχτεί ότι τελικά είναι ελάχιστα τα όσα γίνονται. Το παρελθόν υπήρξε ιδιαίτερα τραυματικό για την αξιοπρέπεια και την αποτελεσματικότητα της Εταιρείας και έχει πολλές φορές κλονίσει την εμπιστοσύνη των πελατών, των μετόχων και ιδιαίτερα των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ο Πρόεδρος των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Όμως, η νέα Διοίκηση, όπως προαναφέρθηκε, προσπαθεί με τα στελέχη και το προσωπικό της να ανακτήσει η Εταιρία την αξιοπρέπεια και την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού, ενώ παράλληλα, επιδίδεται αφενός σε νοικοκύρεμα της Εταιρίας, αφετέρου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους φορείς στην προσπάθεια να ολοκληρωθεί επιτυχώς το έργο της ιδιωτικοποίησης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024