Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΟικονομική βοήθεια της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση ζητάει η ΟΣΠΑ

Οικονομική βοήθεια της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση ζητάει η ΟΣΠΑ

Οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση ζητάει η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) για την Ολυμπιακή Αεροπορία μετά από την κρίση που μαστίζει τις αερομεταφορές από το κτύπημα της τρομοκρατίας την […]

Οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση ζητάει η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ<.>) για την Ολυμπιακή Αεροπορία<.><...> μετά από την κρίση που μαστίζει τις αερομεταφορές από το κτύπημα της τρομοκρατίας την 11η Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μανώλης Πατέστος δηλώνει χαρακτηριστικά ότι "δεν θα συναινέσουμε στη λογική εκμετάλλευσης της κρίσης για να τεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων" και καλεί την κυβέρνηση να επιβάλλει τη μείωση των τελών χρήσης του 'Ελευθέριος Βενιζέλος' ενώ πρότεινε ακόμα και την διακοπή της καταβολής του "σπατόσημου".

Κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2001 η επιβατική κίνηση της ΟΑ μειώθηκε, όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ, κατά 2% σε σχέση με πέρυσι, ενώ για τις ΗΠΑ η μείωση φτάνει στο 18% και για τον Καναδά στο 7%. Το Σεπτέμβριο και αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα η μείωση της επιβατικής κίνησης έφθασε το 9%.

Όσο για την οικονομική κατάσταση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, είπε ότι υπάρχουν άμεσα απαιτητές οφειλές από την εταιρία που φθάνουν στα 22,6 δισ. δρχ. τα οποία κατανέμονται ΦΜΥ 10 δισ., σπατόσημο 5,5 δισ., ασφαλιστικές εισφορές 1,9 δισ., ΥΠΑ 1,2 δισ. για τέλη χρήσης στο Ελληνικό και 4 δισ. για τέλη χρήσης στο 'Ελευθέριος Βενιζέλος'.

Επιπλέον, στην ΟΑ οφείλει 2,9 δισ. δρχ. το ΕΚΑΒ και δύο δισ. οφείλει το υπουργείο Άμυνας και ο Τύπος.

Επίσης, η ΟΣΠΑ ανέλαβε πρωτοβουλία για πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις με το σκεπτικό ότι όλες οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών θα πρέπει να δώσουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση στις αεροπορικές εταιρίες τους όπως ήδη έγινε στις ΗΠΑ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024