Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΟλυμπιακές Αερογραμμές: Μίσθωση δύο αεροσκαφών Boeing 737-400 από την Sundowner Alexandria
Ανανέωση στόλου

Ολυμπιακές Αερογραμμές: Μίσθωση δύο αεροσκαφών Boeing 737-400 από την Sundowner Alexandria

Σύμβαση μίσθωσης με τη μέθοδο dry lease δύο αεροσκαφών Boeing 737-400 από την εταιρία Sundowner Alexandria με έδρα το Ρόκφορντ του Ιλινόι (Η.Π.Α.) ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο των Ολυμπιακών Αερογραμμών στη συνεδρίαση της 13ης Μαρτίου. Αντικαθίστανται με αυτόν τον τρόπο τα δύο από τα αεροσκάφη που αποχώρησαν…

Σύμβαση μίσθωσης με τη μέθοδο dry lease δύο αεροσκαφών Boeing 737-400 από την εταιρία Sundowner Alexandria με έδρα το Ρόκφορντ του Ιλινόι (Η.Π.Α.) ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο των Ολυμπιακών Αερογραμμών στη συνεδρίαση<...>της 13ης Μαρτίου. Αντικαθίστανται με αυτόν τον τρόπο τα δύο από τα αεροσκάφη που αποχώρησαν από τον στόλο της εταιρίας λόγω της επιλογής της διοίκησης να μην ανανεωθούν οι μισθώσεις που είχαν συναφθεί με την μέθοδο wet lease.

Η σύμβαση προβλέπει τη μίσθωση των δύο αεροσκαφών για μία περίοδο 24 μηνών αντί μηνιαίου μισθώματος 209.000 δολαρίων έκαστο. Το σχετικό προσύμφωνο μεταξύ των δύο εταιριών είχε υπογραφεί την 1η Μαρτίου και εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της αμερικανικής εταιρίας στις 11 Μαρτίου. Το πρώτο από τα δύο αεροσκάφη αναμένεται να προστεθεί στο στόλο των Ολυμπιακών Αερογραμμών την 1η Μαΐου, ενώ το δεύτερο θα είναι διαθέσιμο προς αξιοποίηση στο πρόγραμμα της εταιρίας το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε επίσης την ανανέωση για τέσσερα χρόνια της μίσθωσης dry lease ενός αεροσκάφους Boeing 737-400, η σύμβαση του οποίου λήγει την 1η Απριλίου. Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι της εταιρίας επιθεώρησαν τρία νέα αεροσκάφη αυτή την εβδομάδα, καθώς συνεχίζεται η έρευνα για την εξεύρεση αεροσκαφών προς μίσθωση για την βέλτιστη κάλυψη των αναγκών του θερινού προγράμματος.

Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι τον Ιανουάριο ο στόλος ήταν κατά τρία αεροσκάφη μειωμένος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2007, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 3,42% και ανήλθε σε 377.085 επιβάτες. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του οικονομικού κλάδου, τα συνολικά έσοδα των Ολυμπιακών Αερογραμμών τον ίδιο μήνα ήταν κατά 1,5 εκατ. ευρώ υψηλότερα από τον Ιανουάριο του 2007, αγγίζοντας τον στόχο που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2008.

Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ακόμη ότι ήδη προχώρησαν στην προγραμματισμένη επαναπρόσληψη 49 εποχικών ιπτάμενων συνοδών / φροντιστών. Οι επαναπροσλήψεις θα συνεχισθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, ώστε να καλυφθούν οι εποχικές ανάγκες του πτητικού έργου της εταιρίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται προκήρυξη για 18 ακόμη νέες θέσεις εποχικών ιπτάμενων συνοδών / φροντιστών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024