Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Ινδία
Σκάφος της Air India με 166 επιβάτες και πλήρωμα συνετρίβη

Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Ινδία

Σκάφος της Air India, που μετέφερε 166 επιβάτες και πλήρωμα συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο της πόλης Μανγκαλόρ της Νότιας Ινδίας. Επτά άτομα επέζησαν του δυστυχήματος και νοσηλεύονται […]

Σκάφος της Air India, που μετέφερε 166 επιβάτες και πλήρωμα συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο της πόλης Μανγκαλόρ της Νότιας Ινδίας. Επτά<...> άτομα επέζησαν του δυστυχήματος και νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο. Ένα επτάχρονο παιδί, το οποίο συγκαταλεγόταν στους οκτώ επιζήσαντες του σημερινού αεροπορικού δυστυχήματος στην πόλη Μπανγκαλόρ της νότιας Ινδίας, υπέκυψε δυστυχώς στα τραύματά του, ανακοίνωσε η ινδική αστυνομία.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, στην πτήση επέβαιναν εξαμελές πλήρωμα και 160 επιβάτες, μεταξύ των οποίων 137 ενήλικες, εννέα παιδιά και τέσσερα βρέφη. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όλοι οι επιβάτες ήταν οι Ινδοί και στην πλειονότητά τους μετανάστες που εργάζονταν στο Ντουμπάι. Ο πιλότος του αεροσκάφος ήταν Βρετανός σερβικής καταγωγής, ο οποίος εργαζόταν για την Air India εδώ και δύο χρόνια και φέρεται να ήταν ιδιαίτερα πεπειραμένος.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ινδικής αεροπλοΐας, κατά την επικοινωνία του με τον πύργο ελέγχου ο πιλότος δεν ανέφερε κανένα τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος, ενώ η ορατότητα ήταν στα έξι χιλιόμετρα την στιγμή κατά την οποία το αεροσκάφος πλησίασε για την προσγείωση, κάτι που χαρακτηρίζεται περισσότερο από ικανοποιητική.

Κατά την προσγείωσή του στην Μπανγκαλόρ τις 6:30 π.μ. του Σαββάτου (τοπική ώρα, 4:00 ώρα Ελλάδας), το επιβατικό αεροσκάφος τύπου Βοeing 737 της Air India Express προερχόμενο από το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, πλαγιολίσθησε στον διάδρομο προσγείωσης και εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να συντριβεί σε κοντινή δασώδη περιοχή. Στους 159 ανέρχονται, οι νεκροί από το αεροπορικό δυστύχημα.

Το μαύρο κουτί του αεροσκάφους βρέθηκε . “Το μαύρο κουτί του αεροσκάφους βρέθηκε και η Γενική Διεύθυνση της Πολιτικής Αεροπορίας διέταξε τη σύσταση αρμόδιου σώματος ερευνών”, μεταδίδει το πρακτορείο WAM των ΗΑΕ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024