Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠροσφορές από MIG και Swissport για την Ολυμπιακή
Οι προσφορές αντιστοιχούν συνολικά με ποσό 177,2 εκατ. ευρώ

Προσφορές από MIG και Swissport για την Ολυμπιακή

Προσφορά 62,4 εκατ. ευρώ για το πτητικό έργο και την τεχνική βάση της Ο.Α. κατέθεσε η MIG, ενώ 44,8 εκατ. ευρώ δίνει η Swissport για την επίγεια εξυπηρέτηση. O υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης, αρμόδιος για την αποκρατικοποίηση…

Προσφορά 62,4 εκατ. ευρώ για το πτητικό έργο και την τεχνική βάση της Ο.Α. κατέθεσε η MIG, ενώ 44,8 εκατ. ευρώ δίνει<...> η Swissport για την επίγεια εξυπηρέτηση.

O υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης, αρμόδιος για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Οι επενδυτικοί σύμβουλοι της Kυβέρνησης έλαβαν δεσμευτική οικονομική προσφορά από την εταιρεία MIG για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με το πτητικό έργο της Ολυμπιακής ύψους 45,7 εκατ. ευρώ και των περιουσιακών στοιχείων της τεχνικής βάσης ύψους 16,7 εκατ. ευρώ, καθώς και δεσμευτική οικονομική προσφορά από την εταιρεία Swissport για τα περιουσιακά στοιχεία των κλάδων επίγειας εξυπηρέτησης ύψους 44,8 εκατ. ευρώ.

Οι παραπάνω προσφορές μαζί με την εξαγορά των κεφαλαίων της Πάνθεον, της νέας εταιρείας τεχνικής βάσης και της νέας εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης αντιστοιχούν με ποσό 177,2 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο από την πώληση των πρόσθετων περιουσιακών στοιχείων της Ολυμπιακής (π.χ. αεροπλάνα, εξοπλισμός επίγειας εξυπηρέτησης και τεχνικής βάσης) που αποτιμήθηκαν ξεχωριστά από τους ανεξάρτητους εκτιμητές. Η κυβέρνηση, αφού έλαβε υπ΄ όψιν :

– τις δεσμευτικές προσφορές των εταιρειών ΜIG και Swissport για την Ολυμπιακή
– τα σχετικά τιμήματα που τις συνοδεύουν και τα οποία ισοδυναμούν με τις αποτιμήσεις των ανεξάρτητων εκτιμητών
– τα αιτήματα των εταιρειών για αποκλειστικές διαπραγματεύσεις
– την εισήγηση των επενδυτικών και νομικών συμβούλων της Κυβέρνησης
– τη σύμφωνη γνώμη του Επιτρόπου Παρακολούθησης που ορίσθηκε από κοινού από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αποφάσισε οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει να συνεχιστούν με αποκλειστικές διαπραγματεύσεις, διάρκειας έως τριών (3) εβδομάδων, με τις εν λόγω εταιρείες, χωρίς βεβαίως να προδικάζεται το τελικό τους αποτέλεσμα.

Κατά την περίοδο αυτή, δεν αποκλείονται άλλοι ενδιαφερόμενοι από την υποβολή σοβαρών επενδυτικών προτάσεων, οι οποίες θα εξεταστούν ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Η Κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της για τη θετική ανταπόκριση της MIG που πρώτη απάντησε στη δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε η διϋπουργική επιτροπή, καθώς και της Swissport που ανέβασε την αρχική προσφορά της στα όρια που έθεσε η Κυβέρνηση. Στόχος της κυβέρνησης είναι μία υγιής αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024