Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠροτάσεις της ΟΣΠΑ για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Προτάσεις της ΟΣΠΑ για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Την ανασυγκρότηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και τη λειτουργία της με νέα μορφή διοίκησης, πρότεινε η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας – ΟΣΠΑ, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί…

Την ανασυγκρότηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και τη λειτουργία της με νέα μορφή διοίκησης, πρότεινε η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας – ΟΣΠΑ,<...>σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί, ενώ για το απόγευμα είχε εξαγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μεταφορών.

Ταυτόχρονα, η ΟΣΠΑ κάλεσε την Κυβέρνηση να ανοίξει αμέσως το διάλογο για το μέλλον του ομίλου των εταιριών της `Ολυμπιακής` και να σταματήσει την παρελκυστική τακτική της σιωπής που ακολουθεί τον τελευταίο καιρό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν μια σειρά κοινωνικών, συνδικαλιστικών και επαγγελματικών φορέων, καθώς και φορέων της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι δια των εκπροσώπων τους, εξέφρασαν τη στήριξη τους στην ΟΣΠΑ, καθώς και την απόφαση τους να διατηρηθεί ο εθνικός αερομεταφορέας.

Σύμφωνα με τις θέσεις της ΟΣΠΑ, μόνο με τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, εξασφαλίζεται:

  • Ο ενεργός κοινωνικός ρόλος με πτήσεις που συνδέουν τα νησιά και τις ακριτικές περιοχές της χώρας με το κέντρο, αλλά και τους Έλληνες της Ομογένειας με την Ελλάδα.

  • Η απόλυτη ασφάλεια στις πτήσεις, χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα ελέγχων, ασφάλειας και αξιοπλοΐας.

  • Η διατήρηση των ναύλων σε προσιτές τιμές.

  • Η στήριξη του τουρισμού.

  • Η αμυντική θωράκιση της χώρας.

Βασική θέση της ΟΣΠΑ είναι ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία χρειάζεται μια νέα διοίκηση, που θα ασκείται από έμπειρους γνώστες του αεροπορικού περιβάλλοντος και θα ορίζεται από τα 2/3 της Βουλής, ώστε να μην είναι κομματικά δεσμευμένη.

Η διοίκηση αυτή θα πρέπει, πάντα κατά την ΟΣΠΑ, να υλοποιήσει συγκεκριμένους στόχους που θα περιλαμβάνονται σε 5ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα, για την πορεία του οποίου θα δίνει λόγο ανά εξάμηνο, με σαφείς και ξεκάθαρες ρήτρες, σε περίπτωση αποτυχίας της.

Σύμφωνα με προτάσεις της ΟΣΠΑ, η ορθή αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, είναι ένας ακόμη παράγοντας για τη βελτίωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Προς τη κατεύθυνση αυτή, κρίνονται απαραίτητα:

  • Ο εξορθολογισμός του δικτύου και του στόλου με βάση τις ανάγκες της χώρας και τις δυνατότητες της εταιρίας.

  • Η σύναψη συμφωνιών στρατηγικής σημασίας με μεγάλες αεροπορικές εταιρίες, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας.

  • Η εξέλιξη της τεχνικής βάσης της Ο.Α. σε αεροπορικό τεχνικό – επισκευαστικό κέντρο της Μεσογείου.

  • Η μεγιστοποίηση των πλεονεκτημάτων του Ground Handling και του Cargo.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ΟΣΠΑ, κρίνεται επιτακτική η ουσιαστική αξιοποίηση των γνώσεων και των ικανοτήτων του προσωπικού της. Οι εργαζόμενοι στην Ο.Α. είναι στο σύνολο τους εξειδικευμένο προσωπικό, που μπορεί να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας όρους ασφάλειας και απόλυτου σεβασμού προς το επιβατικό κοινό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει τις προσπάθειες της ΟΣΠΑ για διατήρηση και ανάπτυξη του ομίλου των εταιριών της `Ολυμπιακής`, όπως άλλωστε προέκυψε και από το Βαρόμετρο ΣΚΑΙ-VPRC. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του, που ανακοινώθηκαν στις 13 του μηνός, το 73% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της διατήρησης της Ολυμπιακής ως Κρατικού Αερομεταφορέα.

Η στήριξη της `Ολυμπιακής` είναι έμπρακτη. Αποδεικνύεται και από τις κρατήσεις, που πραγματοποίησε το επιβατικό κοινό στις Ολυμπιακές Αερογραμμές κατά την κρίση του φετινού Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, το κρίσιμο τριήμερο 12 – 14 Σεπτεμβρίου 2005, οι κρατήσεις θέσεων για το διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου ξεπέρασαν τις 500.000 θέσεις.

Ακόμα, για την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, η ΟΣΠΑ ξεκίνησε από χτες ενημερωτική εκστρατεία με τη μετάδοση μηνυμάτων από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ενώ καλεί παράλληλα τους πολίτες να διατυπώσουν την άποψη τους για το μέλλον της εταιρίας, αποστέλλοντας το μήνυμα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voteforolympic.gr ως τις 15 Νοεμβρίου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι κεντρικό μήνυμα της ΟΣΠΑ στον αγώνα της είναι `Η Ολυμπιακή είναι εθνική υπόθεση. Μας αφορά όλους`, ενώ οι δράσεις της θα επεκταθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024