Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠρώτη εμπορική πτήση A220 για την Cyprus Airways
Αεροπορικές εταιρίες

Πρώτη εμπορική πτήση A220 για την Cyprus Airways

Η εποχή του Airbus A220 για τη Cyprus Airways ξεκινά με την πρώτη πτήση προς την Αθήνα.

Η Cyprus Airways πραγματοποίησε χθες το πρωί την πρώτη εμπορική πτήση με τη νέα ναυαρχίδα του στόλου της, το Airbus A220. Η πτήση, (CY310), πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αθήνα, τον πιο δημοφιλή προορισμό στο δίκτυο του αερομεταφορέα που φέρει τη σημαία της χώρας.

Η υποδοχή των επιβατών της πτήσης ξεκίνησε με κοπή τούρτας και φωτογράφιση στην πύλη αναχώρησης και συνεχίστηκε στο αεροσκάφος με ένα μικρό δώρο. Παρόντες ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Paul Sies και ο Εμπορικός Διευθυντής, Χρίστος Λιμνατίτης, οι οποίοι υποδέχτηκαν και συνόδευσαν τους επιβάτες αυτής της πτήσης.

Κατά τη διάρκεια μιας σύντομης ομιλίας πριν από την αναχώρηση, ο κ. Sies καλωσόρισε τους επιβάτες και δήλωσε ότι το A220 θα διαμορφώσει ένα νέο πρότυπο εμπειρίας των πελατών της αεροπορικής εταιρείας. Συνεχίζοντας είπε ότι το αεροσκάφος προσφέρει στις Cyprus Airways την δυνατότητα να πετύχει την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ της άνεσης των επιβατών, της επιχειρησιακής απόδοσης και της αειφόρου ανάπτυξης. “Το A220 θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του οράματός μας για μια πιο πράσινη, αειφόρο ταξιδιωτική εμπειρία καθώς και ανώτερη άνεση για τους πελάτες μας. Κάθε φορά που επιλέγετε να πετάξετε με το A220 των Κυπριακών Αερογραμμών συμβάλλετε σε μια πιο περιβαλλοντικά καθαρή ταξιδιωτική εμπειρία” τόνισε ο κ. Sies.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, η εταιρεία είχε δεσμευτεί από κοινού με την Airbus και την Κυπριακή Κυβέρνηση στην χρήση τουλάχιστον 10% βιώσιμων καυσίμων, γεγονός που θα φέρει τις Cyprus Airways και μαζί της την Κυπριακή Αεροπορική Αγορά, πολύ πιο μπροστά από οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα στην πορεία προς μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Ο Εμπορικός Διευθυντής, Χρήστος Λιμνατίτης, πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος A220-300, θα προσφέρει στους πελάτες του ξεχωριστή άνεση με την μεγάλη και ήσυχη καμπίνα του, τους διαθέσιμους χώρους αποσκευών και τα πλέον άνετα καθίσματα σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος ενός διαδρόμου. Το αεροσκάφος διαθέτει επίσης μεγάλα παράθυρα που προσφέρουν πανοραμική θέα, εγκαταστάσεις φόρτισης κινητών και άλλες ανέσεις.

Η έναρξη λειτουργίας του A220 αποτελεί σημαντικό ορόσημο για εμάς και η εισαγωγή του δείχνει τη δέσμευσή μας για εξαιρετική και αειφόρο εμπειρία πελατών στα αεροπορικά ταξίδια“, πρόσθεσε ο κ. Λιμνατίτης. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι το αεροσκάφος προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικής της απόδοσης καυσίμου, 25% μείωση των εκπομπών CO2 ανά θέση, 50% μείωση των εκπομπών NOx σε σχέση με τα πρότυπα της βιομηχανίας και 50% μικρότερο αποτύπωμα θορύβου σε σχέση με τα αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς.

Η πρώτη αυτή πτήση σηματοδοτεί την έναρξη επιχειρησιακής λειτουργίας των δύο νέων αεροσκαφών που μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι πλήρως ενσωματωμένα στις λειτουργίες της εταιρίας.

Αυτόν τον χειμώνα οι Cyprus Airways αναμένεται να δρομολογήσουν το A220 στους περισσόερους προορισμούς τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024