Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορές“Χρυσή” αποζημίωση: Τι θα καταβάλει η Singapore Airlines στους τραυματίες λόγω αναταράξεων
Αεροπορικές εταιρείες

“Χρυσή” αποζημίωση: Τι θα καταβάλει η Singapore Airlines στους τραυματίες λόγω αναταράξεων

Singapore Airlines

Η Singapore Airlines αποζημίωσε επιβάτες με 10.000 δολ. για ελαφριά τραύματα από αναταράξεις, σχεδιάζοντας μεγαλύτερες αποζημιώσεις για πιο σοβαρούς τραυματισμούς.

Η Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι κατέβαλε αποζημιώσεις ύψους 10.000 δολ. (περίπου 9.287 ευρώ) σε επιβάτες που υπέστησαν ελαφριά τραύματα κατά τη διάρκεια ενός προηγούμενου μήνα που σημειώθηκαν έντονες αναταράξεις, ενώ προβλέπεται συζήτηση για αυξημένες αποζημιώσεις με εκείνους που υπέστησαν σοβαρότερα τραύματα.

Η Singapore Airlines είχε ήδη προσφέρει 1.000 δολ. Σιγκαπούρης (686 ευρώ) σε κάθε επιβάτη της πτήσης που αναχώρησε από την Μπανγκόκ μετά το επεισόδιο, για να καλύψει τις άμεσες δαπάνες τους. Η εταιρεία ανέλαβε επίσης τα ιατρικά έξοδα των τραυματιών επιβατών και οργάνωσε το ταξίδι συγγενών τους στην Μπανγκόκ γι’ αυτούς που το ζήτησαν.

Αναφορικά με τους επιβάτες με σοβαρότερα τραύματα, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι “καλούνται να συναντηθούν για να διαπραγματευτούν προσαρμοσμένες αποζημιώσεις μόλις νιώσουν έτοιμοι και αναρρώσουν”. Η εταιρεία θα επιστρέψει επίσης το ποσό του αεροπορικού εισιτηρίου σε όλους τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης, περιλαμβανομένων αυτών που δεν τραυματίσθηκαν. “Όλοι οι επιβάτες θα λάβουν επίσης αποζημίωση καθυστέρησης σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ηνωμένου Βασιλείου”, διευκρίνισε η Singapore.

Υπενθυμίζεται ότι ένας 73χρονος Βρετανός έχασε τη ζωή του και περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίσθηκαν -μερικοί στη σπονδυλική στήλη και στο κεφάλι- σε πτήση της αεροπορικής που είχε αναχωρήσει από το Λονδίνο για Σιγκαπούρη και πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στην Μπανγκόκ στα τέλη Μαΐου, όταν αντιμετώπισε ισχυρές αναταράξεις. Το Boeing 777-300ER είχε κάνει “βουτιά” 1.800 μέτρων μέσα σε μερικά λεπτά και τόσο ξαφνικά, ώστε οι επιβάτες είπαν πως δεν είχαν το χρόνο να δέσουν τις ζώνες τους.

Το αεροσκάφος μετέφερε 211 επιβάτες και ένα 18μελές πλήρωμα. Δεκάδες εξ αυτών αναγκάστηκαν να εισαχθούν στο νοσοκομείο. Σε εκείνους τους επιβάτες που υπέστησαν σοβαρά τραύματα και χρειάζονται μακροχρόνια ιατρική περίθαλψη, η εταιρεία προσφέρει προκαταβολή 25.000 δολ. (23.217 ευρώ).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024