Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές Εταιρίες“Πτήση Αγάπης” της TUS Airways για παιδιά με αυτισμό
Αεροπορικές εταιρείες

“Πτήση Αγάπης” της TUS Airways για παιδιά με αυτισμό

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να γίνει αντιληπτό ότι όλα τα μέλη της κοινωνίας έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ευχάριστα και χωρίς άγχος αεροπορικά ταξίδια και ιδιαίτερα τα μέλη της κοινότητας του αυτισμού έχουν το δικαίωμα, όπως όλοι μας, να ζήσουν τη ζωή στο έπακρο και μέρος αυτής είναι και η εμπειρία της αεροπορικής πτήσης.

Την Τρίτη 1η Νοεμβρίου η TUS Airways, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων, διοργάνωσε την “Πτήση Αγάπης”, μία ειδική πτήση εναέριας περιήγησης πάνω από το νησί της Κύπρου διάρκειας 40 λεπτών. Στην πτήση συμμετείχαν πάνω από 150 παιδιά από Δομές Αυτισμού από όλες τις πόλεις της Κύπρου μαζί με τους γονείς και τους συνοδούς τους, καθώς και ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος με τη σύζυγό του.

Όπως δήλωσε ο Ahmed Aly, διευθύνων σύμβουλος της TUS Airways, η εταιρεία είναι περήφανη που είναι μέρος αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας που διεξήχθη στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων μαζί με τους εταίρους της Hermes Airports, BP, Swissport και φυσικά το Υπουργείο Μεταφορών. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης, όπως ανέφερε ο κ. Aly, ήταν να γίνει αντιληπτό ότι όλα τα μέλη της κοινωνίας έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ευχάριστα και χωρίς άγχος αεροπορικά ταξίδια και ιδιαίτερα τα μέλη της κοινότητας του αυτισμού έχουν το δικαίωμα, όπως όλοι μας, να ζήσουν τη ζωή στο έπακρο και μέρος αυτής είναι και η εμπειρία της αεροπορικής πτήσης. Μέσα, λοιπόν, από μία τέτοια εμπειρία θα μπορέσουν να ζήσουν βήμα – βήμα όλη τη διαδικασία του αεροπορικού ταξιδιού, από το check-in στο αεροδρόμιο ως την απογείωση και την προσγείωση, με στόχο να μειωθεί το άγχος τους και να βιώσουν τη χαρά που προσφέρει το ταξίδι.

Ο κ. Aly, απευθυνόμενος στους επιβάτες και αφού τους ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους, δήλωσε ότι είναι χαρά και τιμή για την TUS Airways να τους φιλοξενεί στη συγκεκριμένη πτήση και δεσμεύτηκε εκ μέρους της εταιρείας ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να διασφαλίσει ότι κάθε πολίτης της χώρας θα έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει αεροπορικά ταξίδια και ότι αυτά δεν πρέπει να αποτελούν πολυτέλεια αλλά δικαίωμα.

Τέλος, ο κ. Aly ευχαρίστησε τον υπουργό Μεταφορών κ. Καρούσο και το Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων για τη στήριξη και τη συμμετοχή τους, τους δασκάλους για το δύσκολο έργο που προσφέρουν και φυσικά ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους γονείς των παιδιών που ανταποκρίθηκαν σ’ αυτήν την πρωτοβουλία, ευχόμενος στους επιβάτες μια ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία σ’ αυτήν την εναέρια εκδρομή.

Η πτήση αναχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης και προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας μετά από 40 λεπτά, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους όσους συμμετείχαν.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024