Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΡουσόπουλος: Υπάρχουν σενάρια για την Ολυμπιακή

Ρουσόπουλος: Υπάρχουν σενάρια για την Ολυμπιακή

Ρητή εντολή για διάσωση των Ολυμπιακών Αερογραμμών με κάθε τρόπο έλαβε η Κυβέρνηση από τον Πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή, προχτές, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός “βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση…

Ρητή εντολή για διάσωση των Ολυμπιακών Αερογραμμών με κάθε τρόπο έλαβε η Κυβέρνηση από τον Πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή, προχτές,<...>ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός “βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των επιδοτούμενων πτήσεων στα νησιά με βάση την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού χώρου, του υγιούς ανταγωνισμού και της βιώσιμης λύσης”.

Ο υπουργός Οικονομίας, από την άλλη, κ. Γ. Αλογοσκούφης, σε συνάντηση, που πραγματοποίησε χτες, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2005, σε κεντρικό ξενοδοχείο του αεροδρομίου `Ελευθέριος Βενιζέλος`, με το προεδρείο της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε την πληροφορία για ενδεχόμενο συμμετοχής του Δημοσίου σε ένα πιθανό διάδοχο σχήμα στις Ολυμπιακές Αερογραμμές. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε “η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει τις διαδικασίες αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής αλλά, αν σε αυτές δεν παρουσιαστούν ικανοποιητικές προτάσεις, έχει στη διάθεσή της εναλλακτικές λύσεις”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Αλογοσκούφης δεν απέκλεισε την προοπτική ενός μεικτού σχήματος ελέγχου της Ολυμπιακής, ενώ όπως ανέφερε στόχος μας είναι ένα ισχυρό σχήμα που θα διασφαλίζει την ασφάλεια των πτήσεων αλλά και τον υγιή ανταγωνισμό στις αερομεταφορές”.

Τέλος, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος, σε χτεσινές του δηλώσεις τόνισε ότι υπάρχουν σενάρια για την Ολυμπιακή Αεροπορία, επισημαίνοντας όμως ότι “θα πρέπει να τελειώσουν πρώτα οι επαφές του συμβουλευτικού Οίκου `Lazard`, οπότε θα ξέρουμε τι ζητούν οι ενδιαφερόμενες πλευρές”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024