Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣημίτης: Πράσινο φως για την ιδιωτικοποίηση της Ο.Α.

Σημίτης: Πράσινο φως για την ιδιωτικοποίηση της Ο.Α.

Το πράσινο φως για την ιδιωτικοποίηση αλλά και τον εκσυγχρονισμό της Ολυμπιακής Αεροπορίας έδωσε χθες ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, […]

Το πράσινο φως για την ιδιωτικοποίηση αλλά και τον εκσυγχρονισμό της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> έδωσε χθες ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης<...>, μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρήστο Βερελή. Ο ίδιος, υπογράμμισε την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιο θα είναι το τελικό πλαίσιο. Εκτός από το θέμα της Ο.Α., κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης συζητήθηκαν ακόμη θέματα τηλεπικοινωνιών, η βελτίωση των προσφερομένων προς τον πολίτη υπηρεσιών και η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στον τομέα των μεταφορών.

Η Ο.Α.<.> πρέπει να λειτουργήσει σε ένα νέο πλαίσιο που θα εξυπηρετεί σωστά το κοινό και θα προσφέρει υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές, χωρίς να επιβαρύνει το Δημόσιο, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Ωστόσο, σε ερώτηση για το πώς θα καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα της Ο.Α., καθώς αντιμετωπίζει υπέρογκο έλλειμμα, ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει και παρέπεμψε στον αρμόδιο υπουργό. "Είναι θέμα του αρμοδίου υπουργείου να βρει τρόπους να καλύψει την λειτουργία της", τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το μέλλον των εργαζομένων στον εθνικό αερομεταφορέα, ο κ. Σημίτης επεσήμανε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δώσει λύσεις που δεν θα αλλάξουν ή θα μειώσουν τα εργασιακά δικαιώματά τους.

Σύγχυση, όμως, δημιουργήθηκε προς στιγμήν, όταν ο κ. Σημίτης, αναφερόμενος στην Ο.Α., έκανε, εκ παραδρομής, λόγο για 'δημόσια επιχείρηση', κάτι που έσπευσε να διορθώσει ο υπουργός Μεταφορών, αποκλείοντας ότι υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024