Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςSingapore Airlines Cargo: Ξεκίνησε να λειτουργεί ως ξεχωριστή εταιρία

Singapore Airlines Cargo: Ξεκίνησε να λειτουργεί ως ξεχωριστή εταιρία

Ως ξεχωριστή εταιρία, που ανήκει όμως στον όμιλο Singapore Airlines Group ξεκίνησε να λειτουργεί πρόσφατα το τμήμα Cargo της SIA, σε μία προσπάθεια να δώσει το δικό της ‘στίγμα’ στην […]

Ως ξεχωριστή εταιρία, που ανήκει όμως στον όμιλο Singapore Airlines Group ξεκίνησε να λειτουργεί πρόσφατα το τμήμα<...> Cargo της SIA<.>, σε μία προσπάθεια να δώσει το δικό της 'στίγμα' στην εξυπηρέτηση της παγκόσμιας βιομηχανίας αερομεταφοράς εμπορευμάτων.

Η νέα εταιρία Singapore Airlines Cargo Pte Ltd (SIA Cargo) -θυγατρική της Singapore Airlines- θα διεκπεραιώνει όλες τις υποχρεώσεις της αεροπορικής εταιρίας σε αυτόν τον τομέα. Η λειτουργία της νέας εταιρίας άρχισε με στόλο 9 αεροσκαφών Β747-400 Freighters, γνωστά ως Mega Arks, τα οποία μεταβιβάστηκαν από τη SIA, ενώ στα επόμενα 5 χρόνια, τα σχέδια προβλέπουν τα αεροσκάφη να αυξηθούν σε 17, με παράλληλη αύξηση της χωρητικότητας 10% κατά μέσο όρο το χρόνο.

Το δυναμικό της νέας εταιρίας απαρτίζουν 650 άτομα εκ των οποίων τα 250 εργάζονται στη Σιγκαπούρη και τα άλλα 400 σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η εταιρία, προς το παρόν, εξυπηρετεί περισσότερες από 75 πόλεις σε πάνω από 40 χώρες, συνδέοντας τα μεγάλα εμπορικά κέντρα σε 5 ηπείρους.

Τα έσοδα του τμήματος Cargo της SIA το οικονομικό έτος 2000-2001 ήταν 2.079 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης, αυξημένα κατά 8,9% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Την ίδια περίοδο η χωρητικότητά της αυξήθηκε κατά 7,7%.

Σημειώνεται ότι από το 1998, η Singapore Airlines έχει καταταγεί ως η τρίτη μεγαλύτερη cargo εταιρία από την άποψη της διεθνούς μεταφοράς φορτίων ανά χιλιόμετρο πτήσης. Το 2001 για 8ο συνεχόμενο χρόνο η SIA κέρδισε το βραβείο "Best Global Air Cargo Carrier" στην 15η απονομή των Asian Freight Industry Awards (AFIA).

Εν τω μεταξύ η εταιρία ενεργοποίησε δύο από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες της (Flight Status και Flight Alert) στην πιο διαδεδομένη πλατφόρμα της κινητής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία την I-mode.

Συγκεκριμένα, από τις 20 Ιουλίου 2001 οι συνδρομητές της NTT DoCoMo's I-mode θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες της SIA από τα κινητά τους τηλέφωνα, στη δική τους γλώσσα. Είναι η πρώτη φορά που η SIA προσφέρει υπηρεσίες στην κινητή τηλεφωνία σε άλλη-εκτός από την αγγλική- γλώσσα, γεγονός που την καθιστά την μία από τις δύο μόνο αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο που προσφέρουν υπηρεσία στην ιαπωνική γλώσσα.

Η SIA Mobile Services αποτελεί μία ακολουθία από υπηρεσίες που επιτρέπουν στον πελάτη να λαμβάνει πληροφορίες όταν το επιθυμεί, χρησιμοποιώντας κινητά τηλέφωνα, προσωπικούς υπολογιστές ή digital βοηθήματα.

Από τον Ιούλιο 2000 που ενεργοποιήθηκε η SIA Mobile Services, έχει προσελκύσει περισσότερους από 25.000 χρήστες σε όλο τον κόσμο και αποτελεί μέρος ενός τριετούς e-commerce αναπτυξιακού προγράμματος, ύψους 100 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024