Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣκληροί οι όροι για την ιδιωτικοποίηση της Air India

Σκληροί οι όροι για την ιδιωτικοποίηση της Air India

Η ινδική κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοινώσεις της, έχει θέσει σκληρούς όρους για την ιδιωτικοποίηση της αεροπορικής εταιρίας Air India. Η μείωση των θέσεων εργασίας απαγορεύεται για τουλάχιστον ένα χρόνο, ενώ […]

Η ινδική κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοινώσεις της, έχει θέσει σκληρούς όρους για την ιδιωτικοποίηση της αεροπορικής εταιρίας Air India<.><...>. Η μείωση των θέσεων εργασίας απαγορεύεται για τουλάχιστον ένα χρόνο, ενώ η μεταβίβαση των μετοχών σε τρίτους θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Πρόσφατα ένα προσχέδιο συμφωνίας εγκρίθηκε από την κυβέρνηση, γεγονός που επιταχύνει τις διαδικασίες για τις τελικές τεχνικές και οικονομικές προσφορές. Το προσχέδιο προβλέπει λεπτομέρειες για την μελλοντική σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, και τις υποχρεώσεις των μετόχων. Τα δύο τρίτα από το διευθυντικό προσωπικό της Air India, όπως επίσης και ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρίας θα πρέπει να έχουν ινδική εθνικότητα.

Οι νέοι ιδιοκτήτες δεν επιτρέπεται, επίσης, να μειώσουν το μέγεθος του μεγάλου εργατικού δυναμικού της εταιρίας για τουλάχιστον ένα χρόνο, ενώ μετά θα πρέπει να θεσπισθούν ελκυστικές προσφορές για εθελοντική συνταξιοδότηση. Οι κύριοι μέτοχοι δεν επιτρέπεται να πουλήσουν σε ανταγωνιστικές εταιρίες μέρος ή όλες τις μετοχές τους. Αν παραβούν οποιοδήποτε από αυτούς τους όρους τότε θα είναι υποχρεωμένοι να πουλήσουν τις μετοχές τους πίσω στην κυβέρνηση στο μισό της αξίας αγοράς τους.

Οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της Air India έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο. Ένας στρατηγικός συνέταιρος πρόκειται να αγοράσει το 40% της εταιρίας, από το οποίο το 26% μπορεί να αγοραστεί από μια ξένη αεροπορική εταιρία. Οι υπάλληλοι της εταιρίας μπορούν να αγοράσουν μέχρι και το 10% των μετοχών.

Μέχρι στιγμής δύο είναι τα γκρουπ που διαπραγματεύονται την αγορά της Air India, και σύντομα ίσως μείνει μόνο ένα. Το ένα είναι το Tata Group και η Singapore Airlines, που μαζί ενδιαφέρονται να αγοράσουν το 40%. Το άλλο είναι το Ashok Leyland industrial Group, το οποίο ελέγχεται από την εταιρία Hinduja Brothers που έχει την βάση της στην Μεγάλη Βρετανία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το δεύτερο γκρουπ θα απορριφθεί από την ινδική κυβέρνηση, λόγω ισχυρισμών για συμμετοχή του σε διαφθορές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024