Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣτην τελική ευθεία η Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία με τη συμμετοχή των πιλότων

Στην τελική ευθεία η Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία με τη συμμετοχή των πιλότων

Στην τελική της ευθεία βρίσκεται η διαδικασία κατάθεσης της τροπολογίας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για την Ίδρυση της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας μετά από τη συμφωνία των ιπτάμενων χειριστών της Ο.Α…

Στην τελική της ευθεία βρίσκεται η διαδικασία κατάθεσης της τροπολογίας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για<...> την Ίδρυση της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας μετά από τη συμφωνία των ιπτάμενων χειριστών της Ο.Α. που επιτεύχθηκε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρίστου Βερελή, στο ΥΜΕ.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρίστος Βερελής, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, δήλωσε:

“Η Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία θα γίνει όπως έχουμε σχεδιάσει. Με τη συμμετοχή των πιλότων της Ολυμπιακής στη νέα εταιρεία, που επετεύχθη μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας και, ταυτόχρονα, διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας”.

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας του ΥΜΕ με τους ιπτάμενους χειριστές είναι τα εξής:

  • Ο αριθμός των ιπτάμενων χειριστών που θα απασχολείται στη Νέα Ο.Α. ανέρχεται σε 420 άτομα, έναντι των 649 που απασχολούνται τώρα στην Ο.Α.
  • Συνταξιοδότηση περίπου 140 πιλότων, οι οποίοι θεμελιώνουν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μέχρι 31/12/2005, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.
  • Το κόστος εργασίας των ιπτάμενων χειριστών της Νέας Ο.Α. προσαρμόζεται σε επίπεδα αγοράς, με παράλληλη αύξηση της παραγωγικότητας. Βασικό τμήμα των συνολικών αποδοχών τους συνδέεται άμεσα με την παραγωγικότητα, ενώ ένα άλλο τμήμα του μισθού τους θα συνδέεται άμεσα με την κερδοφορία της εταιρείας.
  • Ο κανονισμός εργασίας (όρια πτήσης και πτητικής απασχόλησης) που θα ισχύει στη Νέα Ο.Α. θα είναι απολύτως συμβατός με τους όρους της ελεύθερης αγοράς, δηλαδή το πλαίσιο που θα ισχύει είναι το ίδιο με αυτό που ισχύει σε όλες τις λοιπές αεροπορικές εταιρείες.
  • Σε ό,τι αφορά λοιπές παροχές, όπως ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, ασφάλεια πτυχίου, χορήγηση αδειών και ζητήματα ασθενειών, αυτές θα διέπονται από την κοινή εργατική νομοθεσία και τους όρους της αγοράς.

Οι συνομιλίες του ΥΜΕ με την ΕΙΣΦ αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των προσεχών ημερών και μέσα στην επόμενη εβδομάδα η τροπολογία θα κατατεθεί στη βουλή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024