Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣτόχος της Olympic Air είναι στόλος 32 αεροσκαφών έως την άνοιξη του 2010
Επίσημη έναρξη της Olympic Air

Στόχος της Olympic Air είναι στόλος 32 αεροσκαφών έως την άνοιξη του 2010

Τη δέσμευση της Marfin Investment Group (MIG), “του μεγαλύτερου ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου να συνεχίσει να βάζει το κοινωνικό συμφέρον πάνω από το βραχυχρόνιο επιχειρηματικό συμφέρον όσο διαρκεί η οικονομική κρίση”, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ομίλου…

Τη δέσμευση της Marfin Investment Group (MIG), “του μεγαλύτερου ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου να συνεχίσει<...> να βάζει το κοινωνικό συμφέρον πάνω από το βραχυχρόνιο επιχειρηματικό συμφέρον όσο διαρκεί η οικονομική κρίση”, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Ανδρέας Βγενόπουλος στην τελετή της επίσημης έναρξης της λειτουργίας της νέας Ολυμπιακής, της Οlympic Air, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της τεχνικής βάσης της Ολυμπιακής.

Ο κ. Βγενόπουλος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, για τον οποίο είπε ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε στηρίξει την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, αγνοώντας μικροπολιτικά συμφέροντα. Ευχαρίστησε επίσης τους πρώην υπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Μεταφορών, κ.κ. Κωστή Χατζηδάκη και Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου και Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Ο κ. Βγενόπουλος επισήμανε ότι το κατόρθωμα της Olympic Air δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την συμπαράσταση και την σκληρή δουλειά των πέντε χιλιάδων εργαζομένων της, “πολλοί από τους οποίους προέρχονται από την παλαιά Ολυμπιακή, οι οποίοι απαρνήθηκαν προνόμια, αργομισθίες και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις για να ενταχθούν στη νέα εταιρεία”.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρείας, κ. Αντώνης Σιμιγδαλάς, επισήμανε ότι η Olympic Air είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς των πέντε χιλιάδων εργαζομένων της και αποτελεί μια αξιόπιστη, και φιλική προς τον πολίτη εταιρεία που θα πετάει σε όλη την Ελλάδα. Ο κ. Σιμιγδαλάς είπε ότι υποβλήθηκαν αρχικά 43.000 αιτήσεις που οδήγησαν στην επιλογή των 5.000 εργαζομένων. Λίγες μέρες μετά την έναρξη της λειτουργίας της, σήμερα, η Olympic Air πραγματοποιεί 180 πτήσεις ημερησίως σε 51 προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταφέροντας περισσότερους από 10.000 επιβάτες, με ένα στόλο 24 αεροσκαφών. Στόχος της εταιρείας είναι την άνοιξη του 2010 να διαθέτει στόλο 32 αεροπλάνων, από τα οποία τα περισσότερα θα είναι καινούργια ή με ελάχιστα χρόνια πτήσης.

Τέλος, στην τελετή παραβρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024