Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣυνέργεια KLM – AeroDelft για την κατασκευή ενός αεροσκάφους υδρογόνου
Αερομεταφορές

Συνέργεια KLM – AeroDelft για την κατασκευή ενός αεροσκάφους υδρογόνου

Το Phoenix Prototype λειτουργεί με έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από υγρό υδρογόνο και τεχνολογία κυψελών καυσίμου.

Η KLM ξεκίνησε τη συνεργασία με τη φοιτητική ομάδα του AeroDelft, προκειμένου να συμμετέχει σε οικοσυστήματα που σχετίζονται με τις τεχνολογίες του μέλλοντος, όπως οι πτήσεις με χρήση υδρογόνου.

Το Project Phoenix

Στόχος του Project Phoenix της AeroDelft είναι η κατασκευή ενός αεροσκάφους που θα τροφοδοτείται από υδρογόνο. Το έργο περιλαμβάνει την δημιουργία ενός drone, του Phoenix-Prototype, το οποίο θα χρησιμεύσει ως προπομπός για την ανάπτυξη του πρώτου επανδρωμένου αεροσκάφους υγρού υδρογόνου-ηλεκτρικού, του Phoenix Full-Scale.

Το Phoenix Prototype λειτουργεί με έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από υγρό υδρογόνο και τεχνολογία κυψελών καυσίμου. Η πρώτη πτήση του drone έχει ήδη πραγματοποιηθεί, συμβάλλοντας σημαντικά στην συλλογή πληροφοριών από την AeroDelft σχετικά με τις πτήσεις με υδρογόνο. Συγκεκριμένα, για το αν το drone μπορούσε να πετάξει με  υγρό υδρογόνο και αν υπήρχε δυνατότητα ελέγχου από το έδαφος.

Το drone αποτελεί σημείο εκκίνησης για το επανδρωμένο αεροσκάφος που θα πετά με υδρογόνο: το Phoenix Full Scale. Η ομάδα έχει κατασκευάσει το πλαίσιο για το Phoenix Full Scale και δοκιμάζει τα συστήματα υδρογόνου μέσα σε αυτό. Παράλληλα, στοχεύει να πετάξει το επανδρωμένο αεροσκάφος της το 2024 χρησιμοποιώντας αέριο υδρογόνο και αργότερα υγρό υδρογόνο, το 2025.

Ο κ. Barry ter Voert, CXO & EVP Επιχειρησιακής Ανάπτυξης δήλωσε: «Η KLM θέλει να διαδραματίσει έναν ηγετικό ρόλο στην αεροπορική καινοτομία και αναζητά ευκαιρίες για να επισπεύσει τις εξελίξεις. Το μυαλό και οι λύσεις της νεότερης γενιάς είναι απαραίτητα για να μπορέσουμε να σκεφτούμε έξω από τα καθιερωμένα. Ο ενθουσιασμός και η σκληρή δουλειά της AeroDelft βοηθούν ιδιαίτερα σε αυτό».

Ο κος Wouter van der Linden, υπεύθυνος ομάδας της AeroDelft, πρόσθεσε: «Είμαστε τόσο χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την KLM για το μέλλον της αεροπορίας, είναι μεγάλη επιβράβευση για εμάς να έχουμε την υποστήριξη ενός τόσο μεγάλου παίκτη της βιομηχανίας. Μαζί θα εργαστούμε σκληρά για την υλοποίηση νέων, καινοτόμων τεχνολογιών και για την εκπαίδευση των μηχανικών του μέλλοντος».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024