Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΤάσσος Παπαδόπουλος: Οι πιλότοι όπως πάνε θα κλείσουν την εταιρία

Τάσσος Παπαδόπουλος: Οι πιλότοι όπως πάνε θα κλείσουν την εταιρία

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστη την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2006, το επιβατικό κοινό των Κυπριακών Αερογραμμών, καθώς οι πιλότοι της εταιρίας (ΠΑΣΥΠΙ) πραγματοποίησαν24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν συνολικά 17 πτήσεις και […]

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστη την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2006, το επιβατικό κοινό των Κυπριακών Αερογραμμών, καθώς οι πιλότοι της εταιρίας (ΠΑΣΥΠΙ) πραγματοποίησαν<...>24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν συνολικά 17 πτήσεις και 2.700 επιβάτες, όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας, κ. Χρίστος Κυριακίδης, ο οποίος μάλιστα επεσήμανε πως “για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού δεν ευθύνονται οι Κυπριακές Αερογραμμές”, καθώς η απεργία, όπως εξήγησε ήταν απροειδοποίητη και δεν άφησε στην εταιρία κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Επικριτικά ήταν όμως και τα σχόλια του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του ότι οι πιλότοι “με τις απεργίες αντί να σώσουν τον εθνικό αερομεταφορέα τον πλήττουν καίρια”. Σχολιάζοντας το σχέδιο ανασυγκρότησης των Κυπριακών Αερογραμμών, που έχει υποβάλλει η κυβέρνηση στην Ευρώπη και μεταξύ άλλων, προβλέπει περικοπές μισθών, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: “Η ΠΑΣΥΠΙ λέει αντί να είναι περικοπή μισθών να είναι περικοπή εισοδημάτων. Δεν πρόκειται να γίνει αυτό το πράγμα. Αν δεν το καταλαβαίνουν τούτο θα κλείσουν την εταιρία όπως πάνε. Αυτό δεν θα αλλάξει και ουδέποτε τους υποσχέθηκε διαφορετικά η εταιρία”.

Σημειώνεται τέλος ότι με αφορμή την πρόσφατη απεργία των πιλότων, το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών συνεδρίασε χτες, Δευτέρα 13 Μαρτίου 2006, προκειμένου να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα της ΠΑΣΥΠΙ, που έλαβε πριν μέρες με επιστολή. Όπως μάλιστα, σχολίασε πριν την πραγματοποίηση της ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, κ. Λάζαρος Σαββίδης, “αν οι πιλότοι θεωρήσουν πως οι απαντήσεις της εταιρίας στην επιστολή αποτελούν βάση για επανέναρξη της συζήτησης, τότε η επιτροπή εργασιακών σχέσεων θα είναι έτοιμη να αρχίσει διάλογο με την ΠΑΣΥΠΙ”. Σχετικά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Γιώργος Λιλλήκας, ανέφερε ότι “είναι πλέον ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας και των εργαζομένων, που έχουν συμφωνήσει με το σχέδιο που έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να εργασθούν για την εφαρμογή του, αποφεύγοντας μέτρα ή κινητοποιήσεις, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της εταιρίας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024