Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΘα αποσύρουν τα ζεστά γεύματα οι εταιρίες ναυλωμένων πτήσεων της Μεγάλης Βρετανίας

Θα αποσύρουν τα ζεστά γεύματα οι εταιρίες ναυλωμένων πτήσεων της Μεγάλης Βρετανίας

Οι δύο μεγαλύτεροι βρετανικοί αερομεταφορείς ναυλωμένων πτήσεων, η JMC και η Air 2000, στοχεύουν στην περικοπή των ζεστών γευμάτων στις περισσότερες πτήσεις, έτσι ώστε να ανταγωνιστούν τους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους, […]

Οι δύο μεγαλύτεροι βρετανικοί αερομεταφορείς ναυλωμένων πτήσεων, η JMC<.> και η Air 2000<.>, στοχεύουν στην περικοπή των<...> ζεστών γευμάτων στις περισσότερες πτήσεις, έτσι ώστε να ανταγωνιστούν τους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους, τονίζουν διάφορα δημοσιεύματα του βρετανικού τουριστικού τύπου.

Η JMC έχει παρουσιάσει σχέδια, στα οποία δεν θα σερβίρεται ζεστό γεύμα σε πτήσεις με διάρκεια λιγότερη των τρεισήμισι ωρών και η Air 2000 κάνει μελέτες στο ίδιο θέμα, με αποτέλεσμα να επηρεασθούν οι υπηρεσίες από όλα τα βρετανικά αεροδρόμια.

Η JMC θα συνεχίσει να παρέχει ζεστό πρόγευμα στις πρωινές πτήσεις, αλλά θα προσφέρει σάντουιτς σε άλλες. Η υπεύθυνη της διανομής των γευμάτων, κ. Joanna Wild, δήλωσε ότι, η ανταπόκριση των επιβατών στο Snack Bag που προσφέρει η εταιρία της υπήρξε θετική και συμπλήρωσε ότι, έχουν δεσμευθεί να δοκιμάσουν αυτή την αλλαγή το καλοκαίρι. Πρόσθεσε επίσης ότι "Έχουμε την αίσθηση ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ζεστό γεύμα σε πτήσεις όπως της Ελλάδας. Πιθανόν να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε κρύα snacks σε πτήσεις για την Ισπανία και τις Βαλεαρίδες."

Η JMC ισχυρίστηκε ότι η απόφαση αυτή είχε αρνητική ανταπόκριση στις οικογένειες αλλά παραδέχθηκε ότι θα έτσι θα μειωθεί στο ελάχιστο νόμιμο το πλήρωμα κάθε πτήσης. Η διευθύντρια εσωτερικών πτήσεων της Air 2000, κ. Michelle Drage, επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση και η Air 2000 και δήλωσε ότι "διαπιστώσαμε ότι οι επιβάτες κοντινών πτήσεων, θα προτιμούσαν πιο ελαφριά γεύματα και θα ήταν ικανοποιημένοι με την παροχή γευμάτων τύπου snack. Αυτό που θα προσφέρουμε θα πρέπει να είναι το 'σωστό' για τους πελάτες μας."

Σημειώνουμε ότι και οι δυο αερομεταφορείς αντιμετωπίζουν αυξανόμενο ανταγωνισμό από την easyJet στο Gatwick.

Η Airtours International χρεώνει ήδη 10 αγγλικές λίρες για κάθε γεύμα στις κοντινές πτήσεις. Αντίθετα, η Excel Airways, η Britannia, και η Monarch θα συνεχίζουν να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο γεύμα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024