Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΘα πετάξουν ξανά τα Concorde δηλώνουν οι Γάλλοι και οι Βρετανοί

Θα πετάξουν ξανά τα Concorde δηλώνουν οι Γάλλοι και οι Βρετανοί

Πρόσφατα ανακοινώθηκε στο Παρίσι από Γάλλους και Βρετανούς αξιωματούχους η πρόθεση τους να επιτραπούν ξανά οι πτήσεις των αεροσκαφών τύπου Concorde. Το ξαφνικό σταμάτημα των πτήσεων μετά από το τραγικό […]

Πρόσφατα ανακοινώθηκε στο Παρίσι από Γάλλους και Βρετανούς αξιωματούχους η πρόθεση τους να επιτραπούν ξανά οι πτήσεις των αεροσκαφών τύπου Concorde<.><...>.
Το ξαφνικό σταμάτημα των πτήσεων μετά από το τραγικό ατύχημα και την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους τύπου Concorde έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στον τουριστικό κλάδο των δύο χωρών. Στην Βρετανία πολλά τουριστικά γραφεία αντιμετωπίζουν προβλήματα και κυρίως εκείνα που είχαν προγράμματα διακοπών και πακέτα που στηριζόντουσαν στις πτήσεις με τα Concorde.
Ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Ζαν-Κλοντ Γκεϊσό, δήλωσε ότι δεν έφτασε το τέλος των Concorde ούτε το τέλος των πτήσεων υπερηχητικών επιβατικών αεροσκαφών, τονίζοντας ότι η ανάκληση του πιστοποιητικού πτητικής ικανότητας είναι απλώς ένα προσωρινό μέτρο. Επίσης, Γάλλοι και Βρετανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν στο Λονδίνο και εξέτασαν μέτρα για την επανάληψη των πτήσεων των υπερηχητικών αεροσκαφών.
Στο μεταξύ, οι συγγενείς των 113 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας του Concorde της Air France ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγή κατά της γαλλικής εταιρίας, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 270 εκατ. δολαρίων (περίπου 90 δισ. δραχμές), όπως αναφέρει το BBC.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024