Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΘετικά τα αποτελέσματα του προγράμματος που εφαρμόζει η Ολυμπιακή Αεροπορία

Θετικά τα αποτελέσματα του προγράμματος που εφαρμόζει η Ολυμπιακή Αεροπορία

Το πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται εδώ και ένα χρόνο από την Ολυμπιακή Αεροπορία, ΟΑ, αποφέρει όπως ανακοίνωσε η εταιρία τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Για τη διοίκηση του Ομίλου της ΟΑ, […]

Το πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται εδώ και ένα χρόνο από την Ολυμπιακή Αεροπορία<.>, ΟΑ<.>, αποφέρει όπως ανακοίνωσε η εταιρία<...> τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Για τη διοίκηση του Ομίλου της ΟΑ, η εφαρμογή αυτού του προγράμματος θεωρήθηκε απαραίτητη ώστε να αντεπεξέλθει ο όμιλος στη μάχη 'κρίση αγοράς' από την οποία βρήκε κερδισμένος αυξάνοντας μέσα από εύστοχους χειρισμούς το μερίδιο της αγοράς από 49% το πρώτο τρίμηνο του 2001 σε 58% το αντίστοιχο φετινό τρίμηνο.

Τα αποτελέσματα αυτά, παρά την συνεχή μείωση της επιβατικής κίνησης στην παγκόσμια αγορά των αερομεταφορών, είναι απόρροια βελτίωσης της πληρότητας κατά 7,14%, αύξησης των μέσων εσόδων (28,57% για το εσωτερικό και κατά 11,7% για το εξωτερικό) ανά εισιτήριο επιβάτη. Παράλληλα, μειώθηκε κατά 15,62% ο αριθμός των εν πτήσει αεροσκαφών, αφού καταργήθηκαν δρομολόγια, ενώ μειώθηκε κατά 9,20% και το προσωπικό της εταιρίας, με προγράμματα εθελουσίας εξόδου.

Η βελτίωση των δεικτών του ομίλου φαίνεται και από το γεγονός ότι η ΟΑ για πρώτη φορά στην 50χρονη ιστορία της, παρουσιάζει αποτελέσματα σαφώς καλύτερα από το μέσο όρο των Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Εταιριών, ΑΕΑ.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιείται νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη και Μεταφορών Χρίστου Βερελή, στη διάρκεια της οποίας θα εξεταστεί η πορεία της Ολυμπιακής. Στη σύσκεψη αυτή, δεν αποκλείεται να ληφθούν νέες αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας, με βάση τα νέα οικονομικά δεδομένα και πάντα στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχει πάρει η κυβερνητική επιτροπή πριν από περίπου ενάμιση μήνα.

Σήμερα, επίσης, αρχίζει στην επιτροπή θεσμών της Βουλής, η διαδικασία ακρόασης των αρμοδίων υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων, που έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία για την πορεία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024